Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ξανά στην Τουρκία η Μέρκελ για το προσφυγικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Στην Άγκυρα θα ταξιδέψει την ερχόμενη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ για να συναντήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Είναι η δεύτερη φορά που η καγκελάριος της Γερμανίας θα επισκεφθεί την Τουρκία, μετά το ταξίδι στις 18 Οκτωβρίου 2015, ενώ οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν και στο Βερολίνο στις 22 Ιανουαρίου.

Όπως γνωστοποίησε ο Ζάιμπερτ, η απόφαση για τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας λήφθηκε από τη Μέρκελ και τον Νταβούτογλου στο Λονδίνο, όπου βρέθηκαν για τη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία.

“Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας. Ήδη και οι δυο πλευρές έχουν εφαρμόσει μέρος της συμφωνίας. Θα τεθούν τα ζητήματα του πώς μπορούμε να περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση και να την μετατρέψουμε σε νόμιμη, πώς θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και με ποια προγράμματα μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τους Σύρους που βρίσκονται στη χώρα”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ‘Αγκυρα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, σημείωσε ότι μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ακόμη υπάρχουν οι διακινητές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άρα είναι προφανές ότι “μένει ακόμη να γίνει δουλειά”.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν διαθέτει κάποια σχετική πληροφορία.
 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  TODAYS ZAMAN   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε