Κόσμος

Ξέφυγε και πάλι ο Ερντογάν και αλλάζει όνομα στο Αιγαίο Πέλαγος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέφυγε ακόμη περισσότερο σε ομιλίας του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε λόγο για “προβοκάτσιες” στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μετονομάζοντας μάλιστα το Αιγαίο σε θάλασσα των νησιών!

“Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί” ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά του στην Αγία Σοφιά και το πως συνέδεσε τη μετατροπή της σε τζαμί με το τρομοκρατικό χτύπημα στη… Νέα Ζηλανδία!

Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί” ισχυρίστηκε.

Αυτή είναι ακόμη μια ρητορική όξυνσης του Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, από το Αιγαίο μέχρι την Αγιά Σοφιά, ενόψει του νέου γύρων των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WP: Το Πεντάγωνο ζητά από τον Λευκό Οίκο πάνω από 200 δισ. δολάρια για τον πόλεμο – «Να ευχαριστήσετε τον Νετανιάχου» σχολιάζει ο Αραγτσί
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ποσό θα επιδιώξει να αυξήσει «επειγόντως» την παραγωγή κρίσιμων όπλων που δαπανώνται λόγω του πολέμου
Πεντάγωνο
Ανάλυση CNN: Το αποδυναμωμένο Ιράν επιμένει στην παράταση του πολέμου – Η στρατηγική αντίστασης της Τεχεράνης
Παρά τις καταστροφές, όσοι έχουν επιζήσει από την ηγεσία του Ιράν δείχνουν αποφασισμένοι να παρατείνουν τη σύγκρουση, χρησιμοποιώντας κλιμακούμενη ρητορική και στρατηγική ασύμμετρου πολέμου
Ιρανός αστυνομικός σε διαδήλωση στην Τεχεράνη
Νέο χτύπημα στο MAGA από τον Τζο Κεντ – «Μας είχαν αποκόψει από τον Τραμπ – Δεν υπήρχε λόγος για χτύπημα στο Ιράν»
Έσπασε την σιωπή του ο Τζο Κεντ ο οποίος παραιτήθηκε από επικεφαλής της υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας - Μίλησε στον επίσης εξοργισμένο και πρώην υποστηρικτή των MAGA, Τάκερ Κάρλσον
Ο Τζόζεφ Κεντ