Κόσμος

Ξεκινάει η διαδικασία έφεσης για την απόφαση της δίκης του Μουμπάρακ

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου θα ασκήσει έφεση κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν χθες στη δίκη του έκπτωτου προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, οι οποίες έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή στο Κάιρο, ο εισαγγελέας “διέταξε την έναρξη της διαδικασίας άσκησης έφεσης”, ανέφεραν υπηρεσίες της εισαγγελίας.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάσθηκε σε ισόβια, ωστόσο έξι πρώην ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας αθωώθηκαν.

Δε διευκρινίστηκε εάν η έφεση αφορά όλες τις αποφάσεις που εκδόθηκαν χθες ή μόνο την αθώωση των έξι.

Το δικαστήριο αθώωσε και τους δυο γιους του Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, που δικάζονταν για διαφθορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγυπτος: Παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ οι διαδηλωτές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα ιρανική πυραυλική επίθεση στo Ισραήλ - 17 τραυματίες στη Χάιφα, σοβαρά ένας 16χρονος και ένας 40χρονος
Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, υπήρξαν τουλάχιστον έξι πτώσεις ιρανικών πυραύλων σε περιοχές του Ισραήλ και πολλοί σοβαρά τραυματίες. Λίγο μετά τις 16:00 o ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη λήξη του συναγερμού
Ισραηλινοί διασώστες έξω από κατεστραμμένο κτίριο μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση στη Χάιφα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
38