Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ξένια Σαμπτσάκ: Κάνει τις εκλογές… reality, δεν “ακουμπά” Πούτιν!

Ξένια Σαμπτσάκ
Φωτογραφία: Reuters

– Το όνομά της έχει γίνει πια… καθημερινότητα στην Ρωσία
– Η Ξένια Σαμπτσάκ κατεβαίνει αντίπαλος του Πούτιν στις εκλογές του 2018 και μοιάζει να περνά… κρίση ταυτότητας
– Πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της κατακεραύνωνε τον Ρώσο πρόεδρο όπου… τον έβρισκε!
– Σήμερα, στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως δεν θα τον κριτικάρει γιατί “έσωσε την ζωή του πατέρα μου”
– Όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι φωνές που την λένε… βαλτή του ίδιου του Πούτιν!
– Ποια είναι η “εκρηκτική” 35χρονη δημοσιογράφος και γνωστή τηλεπαρουσιάστρια – Κόρη τoυ εκλιπόντος πολιτικού Ανατόλι Σαμπτσάκ που είχε διατελέσει δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης

«Δεν γνωρίζω τι και ποιος συζητά εκεί στα υψηλά κλιμάκια, αλλά εδώ και καιρό παρατηρώ το πολιτικό μας τοπίο. Και η διάγνωσή μου είναι μία, Κύριοι, ότι η πολιτική σας είναι σ…. Ανιαρή και απεχθής!». Τάδε έφη Ξένια Σαμπτσάκ την 1η Σεπτεμβρίου του 2017.

Ξένια Σαμπτσάκ
Φωτογραφία από Facebook / Ksenia Sobchak

Τότε που δημοσιεύματα την ήθελαν να κατεβαίνει ως αντίπαλος του Πούτιν στις ρωσικές εκλογές του 2018. Εκείνη εμφανίζονταν… έξαλλη τόσο με τα δημοσιεύματα όσο και με τον ίδιο τον Πούτιν.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2017 διέψευσε τον εαυτό της, ανακοινώνοντας επίσημα πως όντως κατεβαίνει στις εκλογές. Κάτι που δημιούργησε… ψιθύρους, που γρήγορα έγιναν… φωνές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η αντιπολίτευση την σκιαγραφεί ως “βαλτή” του ίδιου του Πούτιν!

Σήμερα, μετά από όλα αυτά, έδωσε την πρώτη της συνέντευξη Τύπου ως υποψήφια πρόεδρος της Ρωσίας. Και κατ’ επέκταση ως υποψήφια διάδοχος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Και μάλλον έπαψε να θεωρεί “ανιαρή και απεχθή” την πολιτική του, αφού δήλωσε ξεκάθαρα το εξής: Πως δεν θα κριτικάρει τον “τσάρο”, γιατί εκείνος έσωσε την ζωή του πατέρα της.

Δηλαδή του εκλιπόντος δημοφιλούς πολιτικού και δημάρχου του Λένινγκραντ επί Μιχαήλ Γκορμπτασόφ, Ανατόλι Σαμπτσάκ. Όπως και να έχει, μάλλον δεν… βοηθά με αυτή τη δήλωση αν θέλει να αντικρούσει την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για… συκέ υποψηφιότητα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και το παρελθόν της, τότε η υποψηφιότητά της “χάνει” λίγο ακόμη. Συχνά την αναφέρουν ως “Πάρις Χίλτον της Ρωσίας”, ενώ αμέτρητες είναι οι προκλητικές φωτογραφήσεις που έχει κάνει παλαιότερα…

Η ατάκα της Ξένια Σαμπτσάκ που… πάγωσε τους δημοσιογράφους!

“Δεν είμαι πολιτικός ακόμα, αλλά μπορώ να μιλώ δυνατά”, δήλωσε η ίδια σε μια κατάμεστη αίθουσα θεάτρου στη Μόσχα, όπου έδωσε την πρώτη της συνέντευξη Τύπου.

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η Ξένια Σαμπτσάκ, πάντως, έδειξε να κρατά την υπόσχεσή της. Παρουσίασε μια φιλελεύθερη ατζέντα και ζήτησε την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στην Ρωσία. Συμπεριλαμβανομένου του φίλου της και διευθυντή του θεάτρου, Kirill Serebrennikov. Κριτίκαρε την γνησιότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τέλος, ήταν ξεκάθαρη σχετικά με τη νομιμότητα της επέμβασης της Ρωσίας στην Κριμέα, το 2014. “Από την πλευρά τους διεθνούς Δικαίου, η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία. Τελεία”.

Ξένια Σαμπτσάκ
Φωτογραφία από Facebook / Ksenia Sobchak
Ξένια Σαμπτσάκ
Φωτογραφία από Facebook / Ksenia Sobchak

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτή η δήλωση θα έμοιαζε δεδομένη. Ακόμη και τετριμμένη. Στην Ρωσία του σήμερα, ωστόσο, η δήλωση αυτή είναι για… πρωτοσέλιδο. Οι σύμβουλοί της, λέγεται, δεν συμφώνησαν καν στο να ειπωθεί!

Η “ασπίδα” στον Πούτιν

Στα του… Πούτιν τώρα. Η Ξένια Σαμπτσάκ δήλωσε πως πληροφόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρόθεσή της να κατέβει υποψήφια. Δεν ζήτησε όμως την άδειά του. Όλα αυτά ενώ η οικογένειά της έχει χρόνιους δεσμούς με τον “τσάρο”. Ο πατέρας της ήταν ο μέντοράς του.

Click4more: Έξαλλη η «αντι – Πούτιν» με τον… Πούτιν!

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Πούτιν δεν έχει εκφράσει -δημοσίως- ενστάσεις για αυτή την υποψηφιότητα. Κάτι που όπως προαναφέραμε, έχει δημιουργήσει “φωνές” περί… συμφωνημένης υποψηφιότητας.

Η Ξένια Σαμπτσάκ, πάντως, στην συνέντευξη Τύπου ενοχλήθηκε όταν ρωτήθηκε! “Έχετε κάποια απόδειξη για δεσμούς; Όχι. Συνεπώς δεν βλέπω κανέναν λόγο για να σχολιάσω περαιτέρω“, δήλωσε.

Και έδωσε το στίγμα της: “Μπορεί να με κοροϊδεύετε. Εμένα, το παρελθόν μου… Αλλά είναι πρόθεσή μου να κάνω αυτές τις εκλογές ένα reality show! Να δημιουργήσω νέους κανόνες στο παιχνίδι!“.

Κανόνες, πάντως, που δεν περιλαμβάνουν… κριτική στον Πούτιν! Ο οποίος μνημονεύτηκε μόνο μια φορά στην συνέντευξη Τύπου. Η Ξένια Σαμπτσάκ επιτέθηκε κυρίως στους πολιτικούς της “παλαιότερης γενιάς”, γενικά.

Όταν ένας δημοσιογράφος την… προκάλεσε να κριτικάρει τον Πούτιν, η Ξένια Σαμπτσάκ απάντησε ότι δεν θα εμπλακεί σε “προσωπικές προσβολές”. “Για κάποιους ανθρώπους, ο Πούτιν είναι ένας τύραννος κι ένας δικτάτορας. Για άλλους είναι ένας ισχυρός ηγέτης. Για μένα, ο Πούτιν είναι κάποιος που σε πολύ δύσκολες καταστάσεις βοήθησε τον πατέρας μου. Του έσωσε την ίδια του την ζωή. Δεν πρόκειται να τον προσβάλλω“.

Πώς ο Πούτιν έσωσε την ζωή του πατέρα της

Στην Ρωσία λέγεται κατά κόρον πως ο Πούτιν, που ήταν τότε αξιωματούχος του Κρεμλίνου, ενεπλάκη για να μεταφέρει τον πατέρα της Ξένια Σαμπτσάκ σε ένα γαλλικό νοσοκομείο το 1997. Ο Ανατόλι Σαμπτσάκ ερευνείτο για εγκληματικές υποθέσεις και η κατάσταση της υγείας του ήταν κάκιστη κατά την διάρκεια εκείνης της κρυφής επιχείρησης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Ρώσο πρόεδρο να αφήνει λουλούδια στο άγαλμα του πατέρα της, το 2015

Ξένια Σαμπτσάκ
Φωτογραφία από Facebook / Ksenia Sobchak
Πούτιν
Φωτογραφία από Facebook / Ksenia Sobchak

Η Ξένια Σαμπτσάκ, πάντως, δήλωσε πως η “υποχρέωση” που έχει στον Πούτιν δεν θα την εμποδίσει στο να του ασκεί κριτική για την πολιτική της…

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου

https://www.youtube.com/watch?v=fpiQvD3W4dw

Η… καυτή Ξένια Σαμπτσάκ

Η 35χρονη δημοσιογράφος και και γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, πάντως, έχει πολλούς θαυμαστές. Ειδικά στο… αντρικό φύλο και -για να λέμε την αλήθεια- για λόγους που δεν σχετίζονται με την… πολιτική.

Αλλά με την εντυπωσιακή -ομολογουμένως- εμφάνισή της! Δείτε φωτογραφίες που κατά καιρούς έχει αναρτήσεις στα social media που διατηρεί

https://www.instagram.com/p/BYMhW1fB5r_/?hl=en&taken-by=xenia_sobchak

https://www.instagram.com/p/BZqjnAJhVtF/?hl=en&taken-by=xenia_sobchak

https://www.instagram.com/p/BZf1jhUBrXE/?hl=en&taken-by=xenia_sobchak

https://www.instagram.com/p/BZPLrAFhwgJ/?hl=en&taken-by=xenia_sobchak

Πηγή: independent.co.uk

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις