Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κύπρος: Νέο βίντεο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Κύπρος: Νέο βίντεο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Τη διεθνή καταδίκη προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια που ξέσπασαν την Παρασκευή (18.8.2023) στην πράσινη γραμμή της Κύπρου με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται στις δυνάμεις του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το κλιμάκιο του ΟΗΕ δέχτηκε επίθεση από Τουρκοκύπριους όταν προσπάθησε να παρεμποδίσει μη εξουσιοδοτημένες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Πύλα της Κύπρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, τρεις ειρηνευτές τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι. Όλοι τυγχάνουν νοσηλείας.

Η επίθεση που δέχτηκε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο εντός της νεκρής ζώνης από Τουρκοκυπρίους προκάλεσε έντονη καταδίκη και από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας ελληνικών υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus).

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει όσα διαδραματίστηκαν στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου όταν Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν εναντίον στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Δείτε το: 

Αυστηρό μήνυμα και από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ καταδικάζει και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι απειλές και οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες» και προσθέτει ότι «η ΕΕ καλεί επίσης την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της αποστολής του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη και να απέχει από ενέργειες που κλιμακώνουν τις εντάσεις».

Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν στην περιοχή, μολονότι οι Τουρκοκύπριοι διέδιδαν πως αποχώρησαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις