Κόσμος

Κύπρος:Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί το Μνημόνιο

Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί το Μνημόνιο με την τρόικα, ώστε να εκλείψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης.

Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως θα επιδιωχθεί το δάνειο να χορηγηθεί με όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δύσκολα θα βρει κανείς από άλλη πηγή δανεισμού.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες για μειώσεις μισθών και αποκοπή του 13ου, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι τέτοιου είδους μέτρα θα μειώσουν τα εισοδήματα και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές, που θα αφορούν τα δημοσιονομικά και το τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας ότι και με τη βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης «ο κυπριακός λαός θα δει φως στην άκρη του τούνελ και η οικονομία θα ανακάμψει».

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα που διενεργείται για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά την αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες και την επέκτασή τους στο εξωτερικό.

Σχετικά τόνισε πως, εάν αποφεύγονταν επεκτάσεις τραπεζών στο εξωτερικό στην περίοδο της κρίσης, σίγουρα η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκονταν αυτήν τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε και θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ύφεση έως το 2014 η οικονομία της Κύπρου

 

Τρόικα: Χειρότερη από ότι περιμέναμε η κατάσταση της Κύπρου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
8
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS