Κόσμος

Κυριακίδου: «Χρειαζόμαστε τολμηρή δράση σε όλους τους τομείς»

Μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας θα κάνει την Ευρώπη πιο «ανθεκτική και πιο βιώσιμη» τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Καθώς συνεχίζουμε να πολεμάμε αυτήν την άνευ προηγουμένου απειλή, είδαμε τι λειτουργεί και τι όχι. Ίσως το πιο σαφές μήνυμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για επείγουσες υγειονομικές καταστάσεις στο μέλλον» ανέφερε, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «για την αποκατάσταση μετά την COVID που κάνει την Ευρώπη πιο υγιή, πιο περιεκτική, πιο ανθεκτική και πιο βιώσιμη, χρειαζόμαστε τολμηρή δράση σε όλους τους τομείς» και προσέθεσε ότι αυτή η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η Ευρωπαία Επίτροπος, επισήμανε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, η Κομισιόν προτείνει την ενίσχυση του ΕΜΑ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων), την ενίσχυση της εντολής του ECDC (Ευρωπαϊκού Κέντρου για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών), καθώς και κανονισμό για σοβαρές διασυνοριακές απειλές για την υγεία.

«Αυτές οι προτάσεις θα συμπληρωθούν από την HERA (Aρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων Ευρωπαϊκή Υγεία) που πρόκειται να παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα» προσέθεσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Σχετικά με το ECDC σημείωσε ότι «η τρέχουσα πανδημία έχει δείξει την ανάγκη για ένα ισχυρότερο ECDC το οποίο είχε να αντιμετωπίσει την έλλειψη πρόσβασης σε κρίσιμα δεδομένα και περιορισμένες ικανότητες αντιμετώπισης αυτής της μεγάλης κλίμακας επιδημίας» και υπογράμμισε ότι «η πανδημία έδειξε ότι η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας».

Τέλος, όπως ανέφερε ο νέος κανονισμός για τις σοβαρές διασυνοριακές απειλές για την υγεία, θα έδινε στην ΕΕ ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων και θα επιτρέπει να υποστηρίζει καλύτερα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
Σε αργία 139 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ: Κατηγορούνται πως επέκριναν τις πολιτικές Τραμπ
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν και σαμποτάρουν την ατζέντα της κυβέρνησης»
Ντόναλντ Τραμπ
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία