Κόσμος

Λίβανος: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό σε αντίποινα για τη σφαγή των 12 παιδιών από τη Χεζμπολάχ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση εξαπέλυσε το Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού του Λιβάνου με στόχο έναν διοικητή της Χεζμπολάχ. Το χτύπημα έγινε σε αντίποινα για τη δολοφονία 12 παιδιών και νέων στο Υψίπεδο του Γκολάν.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού και πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή αυτή που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο έναν υψηλόβαθμο διοικητή της σιιτικής οργάνωσης, τον Μουχσίν Σουκρ, γνωστό και ως Φουάντ Σουκρ, επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ.

Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015.

Δύο λιβανέζικες πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Σουκρ είναι ζωντανός.

Ωστόσο, από το ισραηλινό πλήγμα μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μία πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Η πόλη της Βηρυτού ήταν σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα ισραηλινά αντίποινα για το πλήγμα στο κατεχόμενο Υψίπεδο του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νέοι. 

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν για αυτήν την επίθεση τη Χεζμπολάχ, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ευθύνη.

Πάντως, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε «στοχευμένο πλήγμα» εναντίον ενός διοικητή της Χεζμπολάχ την Τρίτη (30.07.2024), σε αντίποινα για την επίθεση στα Υψώματα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά.

Επρόκειτο για ένα «στοχευμένο πλήγμα» εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και συγκεκριμένα του διοικητή που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Γκολάν.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο την περιοχή όπου εδρεύει το Συμβούλιο Σούρα (αντίστοιχο του πολιτικού γραφείου) της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
Μπρους Σπρίνγκστιν για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Η ψήφος μας είναι η φωνή μας»
Ο διάσημος μουσικός απευθύνθηκε στους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζοντάς τους τον όρκο τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα
Μπρους Σπρίνγκστιν
Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ καταγγέλλει απόπειρα ρωσικής προβοκάτσιας στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ
Ύποπτες κινήσεις ατόμων με φακούς εντοπίστηκαν τη νύχτα στη μεθόριο - Ο Πολωνός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναμειγνύεται στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο Ναβρότσκι
Πολωνία, Συνταγματικό Δικαστήριο