Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Λιβύη: Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται από ναυάγιο σκάφους – Καταγγελία για αδιαφορία της ιταλικής ακτοφυλακής

Λιβύη: Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται από ναυάγιο σκάφους – Καταγγελία για αδιαφορία της ιταλικής ακτοφυλακής
ΦΩΤΟ Αρχείου

Λίγα 24ωρα μετά το ναυάγιο ανοικτά της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία, δεκάδες μετανάστες αγνοούνται. Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση «Mediterranea Saving Humans», είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη, αλλά το σκάφος τους βυθίστηκε.

Η ίδια οργάνωση, η «Mediterranea Saving Humans» με μήνυμά της στο Twitter, εκφράζει, μάλιστα, φόβους ότι δεκάδες μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία μπορεί να έχουν πνιγεί στην κεντρική Μεσόγειο.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα δραματική περίπτωση μη παροχής βοήθειας και καθυστέρησης στη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.
Πρέπει να καταβληθεί άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάκτηση των αγνοουμένων και τη διάσωση της ζωής τους», ανέφερε η «MSH» στο Twitter.

Το «Alarm Phone», μία άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που λαμβάνει κλήσεις από πλοία μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανέφερε στο Twitter ότι είχε ειδοποιήσει για πρώτη φορά τις αρχές το Σάββατο (11.03.2023), τονίζοντας ότι το σκάφος, το οποίο μετέφερε 47 άτομα, χρειαζόταν άμεση διάσωση.

«Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δεκάδες άνθρωποι από αυτό το σκάφος έχουν πνιγεί», το δραματικό μήνυμα στο Twitter.

Οι ικανότητες της Ιταλίας στις θαλάσσιες διασώσεις μεταναστών βρέθηκαν στο μικροσκόπιο μετά το ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου κοντά στην περιοχή της Καλαβρίας, στον νότο, όπου τουλάχιστον 72 μετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις