Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λονδίνο: Δύο και επισήμως οι νεκροί πολίτες της τρομοκρατικής επίθεσης!

Λονδίνο: Δύο και επισήμως οι νεκροί πολίτες της τρομοκρατικής επίθεσης!
Reuters

Στους δύο ανέρχεται και επίσημα πλέον ο αριθμός των νεκρών πολιτών στο Λονδίνο όταν ένοπλος άνδρας μαχαίρωσε πολλούς ανθρώπους στη Γέφυρα της βρετανικής πρωτεύουσας, προτού να πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Στο Λονδίνο η αστυνομία κλήθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Παρασκευής (29.11.2019) στη Γέφυρα, όπου ένας άνδρας είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, δύο από τα θύματα που ενεπλάκησαν στην επίθεση και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τελικά κατέληξαν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το Λονδίνο

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Τη συμπαράστασή του σε όλα τα θύματα του περιστατικού, αλλά και στις οικογένειές τους, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε εξαρχής από τις αστυνομικές αρχές για την κατάσταση, δήλωσε αμέσως μετά ότι “από ό,τι γνωρίζουμε το περιστατικό έχει περιοριστεί”, αλλά προέτρεψε όλους να είναι σε εγρήγορση καθώς “δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τι συνέβη το 2017 στο ίδιο σημείο της πόλης” και εξέφρασε την ελπίδα όλοι να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Λονδίνο: Σκηνές τρόμου και πανικού

Έξι περαστικοί πάλεψαν μαζί του, τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν το μαχαίρι. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, αστυνομικοί απομακρύνουν έναν άνδρα από τον ύποπτο και ένας αξιωματικός τον βάζει στο στόχαστρο. Ακούγονται δύο πυροβολισμοί και ο ύποπτος σταματάει να κινείται.

Click4more: Τον “εξουδετερώνουν” on camera! Σοκάρουν τα βίντεο από το περιστατικό πυροβολισμών στην καρδιά του Λονδίνου – Σκληρές εικόνες

Ο Τζορτζ Ρόμπερτς, ένας μεταφραστής ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή της επίθεσης, είπε ότι ένας άνδρας έτρεξε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και όρμησε στο κεντρικό διαχωριστικό για να εμποδίσει τον δράστη, μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους.

“Εμείς τρέξαμε μακριά αλλά φαίνεται ότι τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα”, είπε.

Ο ύποπτος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, όμως η αστυνομία πιστεύει ότι ο μηχανισμός αυτός ήταν ψεύτικος.

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

Click4more: Λονδίνο: “Υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι! Ήρωες οι πολίτες”! video

“Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου”, είπε ο Μπάσου. “Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια”, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μπόρις Τζόνσον επαινεί τους ηρωικούς πολίτες

“Θέλω να τιμήσω την εκπληκτική γενναιότητα εκείνων των πολιτών που παρενέβησαν για να προστατεύσουν τη ζωή άλλων. Για μένα, εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας και τους ευχαριστώ εκ μέρους όλης της χώρας”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να διχαστεί, ούτε να την εκφοβίσουν τέτοιου είδους επιθέσεις, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι όσοι εμπλέκονται στην επίθεση θα κυνηγηθούν και θα δικαστούν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος πρόκειται να υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα τους ηγέτες των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά το επεισόδιο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις