Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα – Άλλοι 8 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα – Άλλοι 8 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Δεν έχει σταματημό το αιματοκύλισμα στην Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον άλλους 8 ανθρώπους να σκοτώνονται σε επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι.

Βαρύτερο απολογισμό έδωσε αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μιλώντας για 10 νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες.

Έτσι οι νεκροί Παλαιστίνιοι τις τελευταίες μέρες ανέρχονται σε τουλάχιστον 128, αναμεσά τους και δεκάδες μικρά παιδιά.

Η Unicef υποστηρίζει πως τριάντα τέσσερα παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και δύο στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τους μαχητές των Ταξιαρχιών Εζ αντ Ντιν Αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς έπληξε σήμερα την ισραηλινή πόλη Ασντότ, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ομοβροντίες ρουκετών εκτοξεύονται ασταμάτητα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ. Απόψε μια ρουκέτα έπληξε την πόλη Ασντότ – δείτε μόνοι σας τη ζημιά. Αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτηση στο Twitter.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή του λιμανιού. Δεν υπάρχουν ως αυτό το στάδιο πληροφορίες για τραυματίες.

 

Βοήθεια από το Μαρόκο

Ο βασιλιάς του Μαρόκου, ο Μοχάμεντ Στ΄, διέταξε χθες Παρασκευή να σταλούν 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες πρόκειται να μεταφερθούν στα παλαιστινιακά εδάφη με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η διπλωματία του Μαρόκου καταδίκασε τα «βίαια επεισόδια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» και επαναβεβαίωσε την υποστήριξή της στη λύση των δύο κρατών για το Μεσανατολικό.

Το βασίλειο του Μαρόκου αποκατέστησε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο συμφωνίας για την οποία μεσολάβησε η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ και συμπεριέλαβε την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της μαροκινής εθνικής κυριαρχίας στη Δυτική Σαχάρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις