Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαδούρο: Έχω αποδείξεις ότι ο Τζον Μπόλτον οργάνωσε απόπειρα δολοφονίας μου το 2018

Μαδούρο
Φωτογραφία Reuters

Τον Τζον Μπόλτον κατηγορεί ως “εγκέφαλο” της απόπειρας δολοφονίας του το 2018 ο Νικολάς Μαδούρο!
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε πως έχει αποδείξεις που ενοχοποιούν τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Έβγαλε από το… κάδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.
Όλα είχαν γίνει στις 5 Αυγούστου του 2018 κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ πως θέλουν να τον… ξεκάνουν. Για δεύτερη φορά κατηγορεί ονομαστικά έναν από τους πιο στενούς συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον! Αυτή τη φορά υποστηρίζει πως έχει αποδείξεις ότι εκείνος οργάνωσε την απόπειρα δολοφονίας του πριν από έναν χρόνο. Αλλά δεν είπε ποιες είναι αυτές.  

 Έναν χρόνο μετά τα όσα έγιναν στο Καράκας στις 5 Αυγούστου του 2018, όταν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης dronesεξερράγησαν τη στιγμή που μιλούσε ο Μαδούρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επέλεξε να χαρακτηρίσει τον Τζον Μπόλτον ως «εγκέφαλο» της απόπειρας δολοφονίας του.

 «Ένας χρόνος πέρασε από την απόπειρα δολοφονίας. Μπορώ σήμερα να πω ότι έχω στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια δολοφονίας μου έγινε κατ’ εντολή του Τζον Μπόλτον από τον Λευκό Οίκο. Όλα οδηγούν στον Μπόλτον, που έχει έναν εγκληματικό τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία δολοφόνου», είπε ο Μαδούρο μιλώντας την Τετάρτη (07.08.2019) στον Αμερικανό δημοσιογράφο Μαξ Μπλούμενθαλ.

Η συνέντευξή του, φυσικά, μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο για να μάθει… όλη η Βενεζουέλα ότι οι ΗΠΑ ήθελαν νεκρό τον Μαδούρο.

Click4more: Απόπειρα δολοφονίας ή… σκηνοθετημένο show;

 Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Μαδούρο έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, η σχέση του με τον οποίο δεν είναι απλά ανύπαρκτη, αλλά σχεδόν εχθρική!

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον πρόεδρο Τραμπ αυτή τη στιγμή αλλά έχω λόγους να ζητήσω έρευνα για τις κινήσεις του Τζον Μπόλτον», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.  

Ήταν 5 Αυγούστου όταν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας, ο Μαδούρο είχε απομακρυνθεί από την εξέδρα την ώρα που μιλούσε. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε μιλήσει για απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο.  

https://youtu.be/zF5ubllpFWY

Τότε, το Καράκας είχε ανακοινώσει ότι drones εξερράγησαν στην προεδρική σουίτα κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Μαδούρο. Εκείνος δεν είχε τραυματιστεί, αλλά είχαν τραυματιστεί επτά στρατιώτες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση της χώρας του και τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας πως ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Με πληροφορίες από sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις