Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μαϊάμι: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 159 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας

Φλόριντα

Η κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και οι αρχές δεν έχουν καμιά πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», δήλωσε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα σε συνέντευξη Τύπου.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα οι αρχές είχαν κάνει λόγο για 99 αγνοούμενους που διέμεναν στο συγκρότημα Champlain Towers, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ βαρύς.

Είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς από τους ενοίκους των διαμερισμάτων στο τμήμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους όταν έγινε η καταστροφή, στη 01:30. Αξιωματούχοι στον δήμο Σέρφσαϊντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων στο κτιριακό συγκρότημα Champlain Towers.

Το κτίριο, πολύ κοντά στη θάλασσα, είχε οικοδομηθεί το 1981 και είχε 136 διαμερίσματα. Στο τμήμα του που κατέρρευσε – από ακόμη αδιευκρίνιστα αίτια – βρίσκονταν τα 55 από αυτά τα διαμερίσματα.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάρρευση του ογκώδους κτιρίου:

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι.

Η διάσωση ενός μικρού αγοριού καταγράφηκε σε βίντεο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις