Κόσμος

Μακελειό στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 7 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες από την έκρηξη σε τζαμί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 40 τραυματίες στο Αφγανιστάν από την έκρηξη σε τζαμί της πρωτεύουσας Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν και ένα παιδί.

«Μετά την προσευχή, όταν οι πιστοί έφευγαν από το τζαμί, σημειώθηκε η έκρηξη. Όλα τα θύματα είναι πολίτες του Αφγανιστάν, ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι ακόμη γνωστός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Χαλίντ Ζαντράν.

Αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι επτά, ανάμεσά τους ένα παιδί, ενώ 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, μια περιοχή που στο παρελθόν ανήκε στην «ουδέτερη ζώνη» της Καμπούλ και όπου στεγάζονταν πολλές πρεσβείες ξένων χωρών και τα γραφεία του ΝΑΤΟ, αλλά που σήμερα ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

https://twitter.com/Journaltics/status/1573270407792431106?s=20&t=Ck7ubkJJh4J8_e86bf_iKw

Η νέα τρομοκρατική επίθεση είναι η τελευταία σε μία σειρά αιματηρών επιθέσεων σε προσευχές της Παρασκευής σε τεμένη τους τελευταίους μήνες. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη σε ορισμένες από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Viral βίντεο με πυκνό μαύρο καπνό να έχει σκεπάσει τον ουρανό της Μόσχας - Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με 7 νεκρούς
Στόχος των ουκρανικών drones ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο logistics της Wildberries, του μεγαλύτερου ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου στη Ρωσία, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Μόσχας
Ο ουρανός της Μόσχας
5
Ο Ντόναλντ Τραμπ τα χώνει στον Καναδά για τη μόλυνση του αέρα στις ΗΠΑ εξαιτίας των πυρκαγιών – Απειλεί με νέους δασμούς
«Καθιστούμε τον Καναδά υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν διαχειρίζεται σωστά τα δάση του και οι ΗΠΑ βρίσκονται αχρείαστα αντιμέτωπες με εισβολή αέρα βρομερού, μολυσμένου και επικίνδυνου για την υγεία» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
7