Κόσμος

Μακελειό στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 7 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες από την έκρηξη σε τζαμί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 40 τραυματίες στο Αφγανιστάν από την έκρηξη σε τζαμί της πρωτεύουσας Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν και ένα παιδί.

«Μετά την προσευχή, όταν οι πιστοί έφευγαν από το τζαμί, σημειώθηκε η έκρηξη. Όλα τα θύματα είναι πολίτες του Αφγανιστάν, ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι ακόμη γνωστός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Χαλίντ Ζαντράν.

Αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι επτά, ανάμεσά τους ένα παιδί, ενώ 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, μια περιοχή που στο παρελθόν ανήκε στην «ουδέτερη ζώνη» της Καμπούλ και όπου στεγάζονταν πολλές πρεσβείες ξένων χωρών και τα γραφεία του ΝΑΤΟ, αλλά που σήμερα ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

https://twitter.com/Journaltics/status/1573270407792431106?s=20&t=Ck7ubkJJh4J8_e86bf_iKw

Η νέα τρομοκρατική επίθεση είναι η τελευταία σε μία σειρά αιματηρών επιθέσεων σε προσευχές της Παρασκευής σε τεμένη τους τελευταίους μήνες. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη σε ορισμένες από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχηγός ισραηλινού κόμματος μηνύει την σύζυγο του Νετανιάχου για δυσφήμιση: Τον κατηγορεί ότι γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς το 2023
Ο Γιαΐρ Γκολάν, αρχηγός των Δημοκρατικών, απαντώντας στις δηλώσεις της Σάρα Νετανιάχου, υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση και υποκίνηση σε βία, καταγγέλλοντας «θεωρίες συνωμοσίας που επινοήθηκαν από σκοτεινότερα μυαλά»
Μπέντζαμιν και Σάρα Νετανιάχου
Οι κυρώσεις της Βρετανίας για τους εβραϊκούς οικισμούς θα μπορούσαν να είναι «δώρο» για την κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ
Πώς τα μέτρα του Λονδίνου στο εμπόριο με τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «μπούμερανγκ» και να ευνοήσει την δεξιά στο Ισραήλ
Προξενείο Βρετανίας στην Ιερουσαλήμ
Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν την πόλη Μούχα και προελαύνουν προς το στενό του Μπαμπ ελ Μάντεμπ
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες οδούς για την εξαγωγή αργού πετρελαίου από τον Κόλπο προς τη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ ή του αγωγού SUMED στις ακτές της Αιγύπτου
Οι Χούθι