Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μακελειό στο Μέιν: Έφεδρος του αμερικανικού στρατού ο δράστης – Νέα έκκληση Μπάιντεν για περιορισμό στις πωλήσεις όπλων

Μακελειό στο Μέιν: Έφεδρος του αμερικανικού στρατού ο δράστης – Νέα έκκληση Μπάιντεν για περιορισμό στις πωλήσεις όπλων

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης του μακελειού στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, με την αστυνομία αλλά και τον στρατό των ΗΠΑ να δίνουν νέα στοιχεία για την ταυτότητα και το ποιόν του.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι το άτομο που βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικού ανθρωποκυνηγητού έπειτα από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μέιν που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, ο Ρόμπερτ Καρντ, είναι ένας ειδικός στην προμήθεια πετρελαίου στη μονάδα εφέδρων του αμερικανικού στρατού για περισσότερες από δύο δεκαετίες και χωρίς προηγούμενη υπηρεσία στο εξωτερικό.

Ο Καρντ, λοχίας πρώτης κλάσης, κατατάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2002, ανέφερε ο στρατός.

Η αστυνομία του Μέιν από την πλευρά της εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Καρντ, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο.

 

Νωρίτερα η πολιτειακή και η τοπική αστυνομία του Μέιν είχαν ταυτοποιήσει τον Καρντ, ο οποίος φέρεται να είχε εγκλειστεί σε δομή ψυχικής υγείας το καλοκαίρι, ως πρόσωπο ενδιαφέροντος για το χθεσινό μακελειό.

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός άνδρα με μούσι που φορούσε καφέ φούτερ και τζιν σε μία από τις σκηνές των εγκλημάτων, κρατώντας κάτι που φαίνεται να είναι ένα ημιαυτόματο τουφέκι έτοιμο να πυροβολήσει.

Το μακελειό στο Μέιν «πάγωσε» την κοινή γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις για την απαγόρευση τουλάχιστον των επιθετικών όπλων.

Σήμερα (26.10.2023) το απόγευμα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Μπάιντεν κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να συνεργαστούν με την κυβέρνησή του για να τεθεί ένας περιορισμός στην αγοραπωλησία όπλων.

«Σήμερα, στον απόηχο μιας ακόμη τραγωδίας, προτρέπω τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες στο Κογκρέσο να εκπληρώσουν το καθήκον τους να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό. Συνεργαστείτε μαζί μας για να εγκρίνουμε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα επιθετικά όπλα και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας», είπε ο Μπάιντεν.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξάλλου έδωσε εντολή να κυματίζει μεσίστια η αμερικανική σημαία στα ομοσπονδιακά κτίρια, την επομένη του επεισοδίου με τους πυροβολισμούς που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη “σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα των παράλογων πράξεων βίας που διαπράχθηκαν” στο Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις