Κόσμος

Μακελειό στο Τέξας: «Θα πεθάνετε» φώναζε στα παιδιά ο δράστης – Σκότωσε 10χρονη ενώ καλούσε σε βοήθεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε στοιχείο, κάθε λεπτομέρεια που έρχεται στο φως από το νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ, σοκάρει ακόμη περισσότερο. Σοκάρει η αγριότητα του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος που μπήκε οπλισμένος σε σχολείο της πόλης Ουβάλντ στο Τέξας και σκότωσε 19 παιδιά και δυο δασκάλες, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά συνοριοφυλάκων.

«Θα πεθάνετε» φώναζε στα θύματά του ο μακελάρης του Τέξας, καθώς γυρνούσε από τάξη σε τάξη μέσα στο δημοτικό σχολείο όπου λέγεται πως και ο ίδιος είχε φοιτήσει. Ο δράστης φέρεται να ήταν θύμα bullying για τα ρούχα του, την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, το τραύλισμά του ή (όπως αναφέρεται) για το eyeliner που φορούσε σε μια φωτογραφία και το οποίο προκάλεσε σχόλια πως είναι gay.

Ο εκφοβισμός αυτός φέρεται να ήταν η αιτία που απομονώθηκε, παρουσίαζε σημάδια βίαιης συμπεριφοράς και οδήγησαν στη νέα σφαγή. Για το γεγονός πως δεν πήρε απολυτήριο φέρεται και να τσακώθηκε και να πυροβόλησε τη γιαγιά του, πριν πάει στο σχολείο Robb για να σκορπίσει θάνατο.

Οι νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν πως ο 18χρονος Ράμος (που έφτασε στο σχολείο με ειδική στολή, τουφέκι και καραμπίνα) εκτέλεσε ένα 10χρονο κορίτσι καθώς εκείνο, εν μέσω πυροβολισμών επιχείρησε να καλέσει την αστυνομία για να ενημερώσει για ό,τι γινόταν στο σχολείο της.

Η Αμερί Τζο Γκάρζα πήγαινε στην τέταρτη τάξη του δημοτικού. «Θα πεθάνετε όλοι» φώναξε ο δράστης και άρχισε να πυροβολεί. Την ώρα εκείνη, το 10χρονο κορίτσι προσπάθησε να ειδοποιήσει, αλλά δέχτηκε μια από τις σφαίρες του 18χρονου. Δίπλα της, η καλύτερή της φίλη, που έμεινε καλυμμένη με το αίμα του 10χρονου κοριτσιού, περιέγραψε η γιαγιά της Αμερί, η Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα μιλώντας στη Daily Beast.

Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα: Η μαρτυρία 9χρονου που επέζησε από το μακελειό στο Τέξας

Η περιγραφή της, κόβει το αίμα: «Ο ένοπλος μπήκε στο σχολείο και είπε στα παιδιά “θα πεθάνετε”. Και η Αμερί είχε μαζί της το τηλέφωνό της και κάλεσε το 911. Αντί να της το πάρει και να το σπάσει ή να της το σπάσει, την πυροβόλησε. Καθόταν δίπλα στην καλύτερη φίλη της. Η φίλη της γέμισε από το αίμα της» περιέγραψε η γιαγιά του κοριτσιού!

Καθώς πολλά παιδιά έχουν τραυματιστεί, οι αρχές τονίζουν πως δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν συμφώνησαν νέα ναυτιλιακή οδό στα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι έχουν καθοριστεί οι γεωγραφικές συντεταγμένες της διαδρομής, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η συμφωνία δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την ασφάλεια της στρατηγικής θαλάσσιας οδού
REUTERS
Επίθεση στο Λονδίνο: Ελικόπτερο στην επιχείρηση για τους τέσσερις τραυματίες – Ψαλίδι φέρεται να χρησιμοποίησε η 47χρονη
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, με τις βρετανικές Αρχές να αποκλείουν προς το παρόν το τρομοκρατικό κίνητρο και να τη συνδέουν με λόγους ψυχικής υγείας
Επίθεση με ψαλίδι στο Λονδίνο
SOS από τη Θέουτα για τους ανήλικους μετανάστες: «Η κατάσταση είναι ανυπόφορη», προειδοποιεί ο επικεφαλής του ισπανικού θύλακα
Τα κέντρα φιλοξενίας λειτουργούν στο 2.600% της δυναμικότητάς τους, ενώ η τοπική διοίκηση απευθύνει έκκληση προς την υπόλοιπη Ισπανία για άμεση συνδρομή στη διαχείριση της κρίσης
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα 7