Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακελειό στο Τέξας: Θρήνος για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν στο δημοτικό σχολείο

Μακελειό στο Τέξας: Θρήνος για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν στο δημοτικό σχολείο

Δεκαεννιά παιδιά και δύο δασκάλες είναι ο τραγικός απολογισμός της νέας μεγάλης σφαγής σε δημοτικό σχολείο της Αμερικής. Δράστης του μακελειού στο Τέξας είναι ένας νέος μόλις 18 ετών, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών…

Μετά το νέο μακελειό στο Τέξας, οι ΗΠΑ φαντάζουν αδύναμες απέναντι στον εφιάλτη των mass shooting και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή. Μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο στο μακελειό του Τέξας, ενώ δύο δασκάλες της τέταρτης τάξης έπεσαν επίσης νεκρές. 

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος το μεσημέρι της Τρίτης πυροβόλησε τη γιαγιά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το δημοτικό Robb στην κοινότητα Ουβάλντε. Εκεί μπήκε τουλάχιστον μέσα σε μια από τις τάξεις και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως….

Σύμφωνα με συμμαθητή του Ράμος ο δράστης είχε φοιτήσει στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε καταφέρει να τελειώσει το Λύκειο. 

Ο συμμαθητής του δήλωσε ότι κατά τα σχολικά του χρόνια έπεφτε θύμα άγριου bullying για τα ρούχα του και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει στο σχολείο και εν τέλει να τα παρατήσει. Το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να τελειώσει το σχολείο ήταν ένα από τα θέματα που ερχόταν συχνά σε ρήξη με τη γιαγιά του.

Εικάζεται ότι πριν το μακελειό ο Ράμος είχε έναν ακόμα καυγά με τη γιαγιά, την πυροβόλησε και έτρεξε στο σχολείο για να ολοκληρώσει το φονικό έργο του.

H στιγμή που ο Ράμος μπαίνει στο σχολείο: 

Οι νεκροί του σχολείου Ρομπ

Η μία από τις δύο δασκάλες αναγνωρίστηκε ως η Έβα Μιρέλες ηλικίας 44 ετών, που δίδασκε εδώ και 17 χρόνια σε μικρά παιδιά και σύμφωνα με τους συγγενείς της λάτρευε τη δουλειά της. Η ίδια ήταν μητέρα μιας νεαρής φοιτήτριας, ενώ ήταν παντρεμένη με αστυνομικό που υπηρετεί στο τμήμα της περιοχής στο Τέξας.

Η Έβα Μιρέλες εργαζόταν στην ίδια τάξη με την δασκάλα Ίρμα Γκαρσία που δολοφονήθηκε και αυτή από τα πυρά του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος. Η Γκαρσία ήταν 46 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

 

19 παιδιά δημοτικού…

Παράλληλα, ταυτοποιούνται σταδιακά και τα 19 μικρά παιδιά που δολοφονήθηκαν από τον Ράμος την ώρα που έκαναν μάθημα . 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένα από τα παιδιά ήταν ο 10χρονος Ξαβιέ Λόπεζ. Η μητέρα του είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση βράβευσής του λίγες ώρες πριν το μακελειό, μη γνωρίζοντας φυσικά πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε ζωντανό τον γιο της.

Σημειώνεται πως η σχολική χρόνια στις ΗΠΑ θα τελείωνε την Πέμπτη.

Ένα ακόμα θύμα είναι ο 9χρονος Ουζίγια Γκαρσία, όπως ανέφερε ο θείος του στο Facebook: «Ο ανιψιός μου ήταν θύμα στους πυροβολισμούς στο σχολείο … σκοτώθηκε από έναν τρελό». Ο μικρός Γκαρσία θα γινόταν δέκα ετών το καλοκαίρι. 

Στις 10 Μαΐου η συμμαθήτριά τους Αμερί Τζο Γκάρσα έγινε δέκα ετών. Πέθανε 15 μέρες μετά στο μακελειό…

Η Μακένα Λι Ελροντ, επίσης δέκα ετών, έπεσε νεκρή από τα πυρά του δράστη. Ο πατέρας δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι: «Πάμε σε γραφείο τελετών γιατί δεν μπορούμε να τη βρούμε εδώ και ώρες…».

Ο Στίβεν Γκαρσία και η Τζένιφερ Λούγκο επιβεβαίωσαν ότι η κόρη τους Έλι είναι ανάμεσα στα ποδιά που δολοφονήθηκαν: «Η Έλι μας ήταν κούκλα και το πιο χαρούμενο παιδί. Η μαμά και ο μπαμπάς σε αγαπάνε, μην το ξεχάσεις ποτέ και σε παρακαλώ προσπάθησε να μείνεις δίπλα μας».

Η Ελιάνα Τόρες (Ελίχια Κρουθ) επίσης δέκα ετών ήταν ένα από τα παιδιά που πέθανε. Ο παππούς της είπε στο Fox News πως η μικρή Ελίχια δεν ήθελε να πάει σχολείο την Τρίτη, με την οικογένειά της να της λέει ότι πρέπει να πάει…

Μετά το μακελειό δεκάδες ήταν οι γονείς που προσπαθούσαν να βρουν τα παιδιά τους. Κάποια είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ άλλα δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις