Κόσμος

Μακρόν: Το μέλλον του Λιβάνου βρίσκεται σε κίνδυνο – Να χτίσουμε ξανά τη Βηρυτό

Στην πολιτική κατάσταση του Λιβάνου αναφέρθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή (09.08.2020), στον απόηχο των διαδηλώσεων στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, μετά και την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε τη Βηρυτό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μακρόν τονίζει ότι η “διεθνής κοινότητα χρωστάει στο λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας”.

“Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε η βοήθεια αυτή, να πάει άμεσα εκεί που την χρειάζονται”, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης δωρητών για το Λίβανο, που οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, μέσω μιας βίντεο – σύνδεσης, στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Το μέλλον του Λιβάνου βρίσκεται σε κίνδυνο”, επεσήμανε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι η προσφορά βοήθειας συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη για την πραγματοποίηση μιας αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης έρευνας για την έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 158 ανθρώπους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID