Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Malaysia Airlines: 488.000 ευρώ αντάλλαγμα για τη ζωή των θυμάτων της τραγωδίας – Δόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε συγγενείς επτά επιβατών

Malaysia Airlines: 488.000 ευρώ αντάλλαγμα για τη ζωή των θυμάτων της τραγωδίας – Δόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε συγγενείς επτά επιβατών

– 4,17 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 488.000 ευρώ) έλαβαν ήδη οι οικογένειες επτά Κινέζων επιβατών
Αποζημιώσεις έδωσαν ήδη τρεις ασφαλιστικές εταιρίες στην Κίνα
– Η πρώτη αγωγή κατά της Malaysia Airlines και της Boeing κατατέθηκε από δικηγορική εταιρία στο Σικάγο
– Η Ribbeck Law αναμένεται να εκπροσωπήσει περισσότερες από τις μισές οικογένειες επιβαινόντων στη μοιραία πτήση
– Άλλα 300 αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό εντόπισε ταϊλανδέζικος δορυφόρος
– Παγετός και ομίχλη ανέστειλαν προσωρινά της έρευνες

Μπορεί συντρίμμια να μην έχουν βρεθεί, μπορεί κανείς να μην ξέρει (και ίσως να μη μάθει ποτέ) πως συνετρίβη το αεροπλάνο της Malaysia Airlines αλλά οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων, έχουν αρχίσει να καταβάλλονται.

Οι αποζημιώσεις έχουν αρχίσει να καταβάλλονται από ασφαλιστικές εταιρίες της Κίνας.

Οι οικογένειες επτά επιβατών έλαβαν την Τρίτη 4,17 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 488.000 ευρώ) ως αποζημίωση, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, η “China Life” και μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Στην πτήση MH370 επέβαιναν 32 πελάτες της και η εταιρία εκτιμά ότι η συνολική αποζημίωση που θα καταβάλει θα ανέρχεται σε περίπου 9 εκατομμύρια γιουάν (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ).

Η ασφαλιστική εταιρεία “New China Life Insurance” θα αποζημιώσει τις οικογένειες εννέα πελατών της που επέβαιναν στο αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines με περίπου ένα εκατομμύριο γιουάν, δήλωσε στο Reuters ο Ζανγκ Χονγκσιά.

Εταιρεία που εδρεύει στη Σανγκάη, η “China Pacific Insurance”, ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 525.000 γιουάν, μετέδωσε το Νέα Κίνα, ενώ η ασφαλιστική “Sunshine Insurance” αποζημίωσε με 500.000 γιουάν τους συγγενείς τριμελούς οικογένειας που επέβαινε στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

Η πρώτη αγωγή

Πέρα από τον χορό των αποζημιώσεων, άνοιξε ήδη και ο χορός των αγωγών.

Η πρώτη ήρθε από τη δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law με έδρα το Σικάγο και στρέφεται κατά της Malaysia Airlines και κατά της εταιρείας Boeing.

Η Ribbeck Law εκπροσωπεί τον θείο (και όχι τον πατέρα όπως ανέφερε αρχικά το σχετικό Δελτίο Τύπου) ενός Ινδονήσιου επιβάτη της πτήσης. Πρόκειται για τον Τζανουάρι Σιρεγκάρ, τον θείο του Φιρμάν Τσάντρα Σιρεγκάρ, και δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Περισσότεροι από 150 από τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 ήταν Κινέζοι

Σήμερα η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να εκπροσωπήσει τις οικογένειες περισσότερων από των μισών επιβαινόντων. Όπως δήλωσε η Μόνικα Κέλι, δικηγόρος στη Ribbeck Law, η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με μέλη των οικογενειών των θυμάτων σε πολλές χώρες και αναμένει να εκπροσωπήσει σχεδόν τους μισούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Μαλαισίας The Star.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: DAILY MAIL

Απαντώντας στα δημοσιεύματα αυτά, εκπρόσωπος της Malaysia Airlines, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε σήμερα: “Δεν έχω πληροφορίες για συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης αυτής που να κατέθεσαν αγωγή, αλλά είναι δικαίωμά τους αν το επιθυμούν”. “Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αγωγή αν κατατεθεί”, πρόσθεσε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση συγγενούς θύματος στη Malaysia Airlines: Fuck you!

Ο κακός καιρός σταμάτησε ξανά τις έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing

Ξεκίνησαν οι αγωγές κατά της Malaysia Airlines

Είναι αυτά τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing; 122 αντικείμενα στο επίκεντρο της έρευνας στον Ινδικό – Μαλαισία: Με λίγη τύχη, θα βρούμε το μαύρο κουτί

Μalaysia Airlines: Βρίσκουν κομμάτι κομμάτι το εξαφανισμένο Boeing; Νέες φωτογραφίες από δορυφόρους δείχνουν 122 αντικείμενα

«Δεν γυρνάω σπίτι – Πως να πω στα παιδιά μου ότι ο πατέρας τους είναι νεκρός;»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε