Κόσμος

Μάλτα: “Κόλαφος” για την Τουρκία η Σύνοδος των χωρών του Νότου! video

Σε επίσημες δηλώσεις προχωρούν οι ηγέτες που συμμετέχουν στην Σύνοδο των χωρών του Νότου, στην Μάλτα, μεταξύ αυτών και οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης.

Στο ότι η Σύνοδος των χωρών του Νότου ξεκίνησε από την Αθήνα εστίασε το Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις επίσημες δηλώσεις από την Μάλτα.

Στην συνέχεια… πήρε το όπλο του: “Οποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Όπως είπε οι ηγέτες που πήραν μέρος στη συνάντηση εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ. Επισήμανε, ακόμα, ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, αλλά είναι ευρωτουρκικά, όπως ευρωτουρκικά είναι και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Δείτε την εικόνα που μεταδόθηκε ζωντανά από την Μάλτα

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/337633953598645/

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε στη Σύνοδο της Μάλτας ο Αναστασιάδης

Νωρίτερα, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ο πρόεδρος της ΚΔ, Νίκος Αναστασιάδης έθεσε στους Ευρωπαίους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Μάλτας τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

[read4more]

Στη Σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν η μελλοντική θεσμική ηγεσία της ΕΕ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις σε συνέχεια των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, η διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκανια, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στη Λιβύη, το μεταναστευτικό, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027, καθώς και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην ανάγκη οι MED7 να εκφράσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους με την Κύπρο αναφορικά με την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ στην εναρκτήρια δήλωσή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των MED7, που πραγματοποιείται στην Βαλέτα.

Στην αναφορά του για την Κύπρο, ο κ. Μουσκάτ ανέφερε ότι σίγουρα θα πρέπει να καταγράψουμε και να εκφράσουμε «την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους Κύπριους φίλους μας για την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία».

Αυτό, πρόσθεσε, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη όλων μας.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των MED7, στη Βαλέτα της Μάλτας, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» αν διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα – Προτρέπει τους συμμάχους να φύγουν από τη χώρα
Σε ερώτηση για το τι εννοούσε νωρίτερα, λέγοντας προς τους Ιρανούς ότι «η βοήθεια είναι στο δρόμο», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει
Ντόναλντ Τραμπ
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
7