Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ματαρέλα: «Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού αποτελεί ηθική και κοινωνική υποχρέωση»

Ματαρέλα
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, συναντώντας πριν από λίγο τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με τη συμμετοχή του υψηλότερου δυνατού ποσοστού πολιτών.

«Ο εμβολιασμός κατά της covid 19 αποτελεί ηθική και κοινωνική υποχρέωση. Το εμβόλιο δεν μας κάνει άτρωτους, αλλά μειώνει αισθητά τον κίνδυνο μόλυνσης με κορονοϊό, την κυκλοφορία και την επικινδυνότητά του», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

«Όσο αυξάνεται η περίοδος κυκλοφορίας του ιού, τόσο πιο επικίνδυνες μπορεί να γίνουν οι παραλλαγές του. Μόνον χάρη στα εμβόλια είμαστε σε θέση να τον περιορίσουμε», πρόσθεσε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Ματαρέλα τόνισε ότι «καμία κοινωνία δεν είναι σε θέση να αντέξει έναν πολύ υψηλό αριθμό μολύνσεων, έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις η ασθένεια μπορεί να μην αποδειχθεί θανατηφόρα», ενώ, τέλος, υπογράμμισε με έμφαση:

«Η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά σήμερα η ελευθερία μας περιορίζεται από τον ιό και όχι από τα μέσα και τους κανόνες που μας επιτρέπουν να τον νικήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις