Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

Με ομιλία για τη διεθνή ασφάλεια ο Τζο Μπάιντεν στη ΓΣ του ΟΗΕ στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου

Με ομιλία για τη διεθνή ασφάλεια ο Τζο Μπάιντεν στη ΓΣ του ΟΗΕ στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφία: Reuters

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα παραστεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2023 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα εκφωνήσει μια ομιλία με αντικείμενο τις «απειλές» για τη διεθνή ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει για άλλη μια φορά στις συνομιλίες που θα έχουν οι ηγέτες με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Πέρσι, μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα.

Ο Μπάιντεν, που μόλις επέστρεψε από μια περιοδεία στην Ασία, θα εκφωνήσει την ομιλία του στις 19 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα της διήμερης παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε με ποιους ηγέτες προγραμματίζει να συναντηθεί ο Μπάιντεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη. Στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο πρόεδρος «θα συζητήσει με πολλούς ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο το θέμα της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των απειλών για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η παγκόσμια ευημερία και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις ΗΠΑ. Τον Ιούλιο ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι είναι πιθανή μια συνάντηση του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου «αργότερα εντός του έτους», αλλά μέχρι στιγμής Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν διευκρινίσει εάν αυτό ενδέχεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις