Κόσμος

Μέγκαν Μαρκλ: Δικαιώθηκε δικαστικά και ζητά 1,5 εκατομμύριο λίρες

Η Μέγκαν Μαρκλ ζητάει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου λιρών για δικαστικά έξοδα, μετά τη δικαίωσή της στην προσφυγή της κατά της εφημερίδας Mail on Sunday, η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα από μια επιστολή, που η δούκισσα του Σάσεξ είχε γράψει στον πατέρα της.

Τον περασμένο μήνα, δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποφανθεί ότι η βρετανική ταμπλόιντ παραβίασε την ιδιωτικότητα της Μέγκαν δημοσιεύοντας αποσπάσματα της πεντασέλιδης επιστολής που είχε γράψει στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, με τον οποίο είχε έρθει σε ρήξη την παραμονή του γάμου της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Click4more: Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Το Παλάτι ζητά να καθυστερήσουν την συνέντευξη στην Όπρα για τον Φίλιππο (pics, vid)

Ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι αποφάνθηκε υπέρ της Μέγκαν Μαρκλ, χωρίς να διεξαχθεί δίκη, με το σκεπτικό ότι τα σχετικά άρθρα, που δημοσίευσε η εφημερίδα, συνιστούσαν ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της. Η εφημερίδα είχε υποστηρίξει ότι η δούκισσα είχε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία αποτελούσε μέρος της μιντιακής στρατηγικής της.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας με στόχο τον καθορισμό των εξόδων και άλλων ανεπίλυτων ζητημάτων, τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο αποκάλυψαν ότι οι δικηγόροι της Μέγκαν ζητούν την καταβολή δικαστικών εξόδων ύψους 1,5 εκατομμυρίου λιρών, με το μισό από το ποσό αυτό να πληρωθεί εντός 14 ημερών.

Ασταμάτητη η Μέγκαν Μαρκλ

Η νομική ομάδα της ζητά, επίσης, η εφημερίδα να παραδώσει οποιοδήποτε αντίγραφο είχε της επιστολής και καλεί τον δικαστή να δώσει εντολή, προκειμένου η εφημερίδα να δημοσιεύσει μια δήλωση στο πρωτοσέλιδό της με την οποία θα γνωστοποιείται ότι η Μέγκαν Μαρκλ κέρδισε την υπόθεση. Επιπλέον, να υπάρχει ένα σχόλιο στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της MailOnline’s για «όχι λιγότερο από έξι μήνες».

Ο δικηγόρος της Μέγκαν Ίαν Μιλ επισήμανε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ότι δεν επιδιώκουν να τιμωρήσουν την εφημερίδα και θα αποδεχθούν ένα συμβολικό ποσό ζημιών βάσει των κερδών που η Mail αποκόμισε από τη δημοσίευση των άρθρων, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα «συμμετρικό» επόμενο βήμα.

Η Mail, από την πλευρά της, σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή κι έχει υποβάλει σχετικό αίτημα για να της επιτραπεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πεντάωρες συνομιλίες στο Κρεμλίνο ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ, Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν κατέληξαν σε «κανέναν συμβιβασμό» για τη διευθέτηση του πολέμου, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, εξαιτίας, όπως είπε, των διαφορών στο εδαφικό
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής, Yuri Ushakov στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, Steve Witkoff στο Κρεμλίνο
Συνελήφθη Αφγανός στο Τέξας που απείλησε να κατασκευάσει βόμβα και να σκοτώσει «άπιστους» σε live συζήτηση στο Tiktok
Ο 30χρονος Mohammad Dawood Alokozay είχε μια συζήτηση στο TikTok με τουλάχιστον δύο άλλους άνδρες, τους οποίους απείλησε να σκοτώσει, ενώ δηλώνοντας και υποστηρικτής των Ταλιμπάν
TikTok
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ απαγορεύει στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιεί την μουσική της – «Μην με εμπλέκετε στην απάνθρωπη ατζέντα σας»
Στο βίντεο που έχει ανεβάσει ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιώντας την μουσική της τραγουδίστριας, φαίνονται στελέχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης να καταδιώκουν ανθρώπους και να τους συλλαμβάνουν
Σαμπρίνα Κάρπεντερ
O Τραμπ χαρακτηρίζει «χάος» την κατάσταση για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: «Είναι δύσκολο να επιλυθεί»
«Έχω επιλύσει οκτώ πολέμους. Αυτός θα είναι ο ένατος, και οι άνθρωποι μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία για να δουν αν μπορούμε να το λύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά
Ντόναλντ Τραμπ 5
Αισιόδοξος ο Ζελένσκι για τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά φοβάται απομάκρυνση των ΗΠΑ
Από το Δουβλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρετίζει την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον, εκφράζοντας όμως τον φόβο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να απομακρυνθούν από τη διαδικασία
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι