Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ: Έφυγε στον Καναδά κι άφησε τον πρίγκιπα Χάρι πίσω!

Μέγκαν Μαρκλ

Ούτε… λεπτό (που λέει ο λόγος) δεν αντέχει στη Βρετανία η Μέγκαν Μαρκλ! Μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση – βόμβα για το μέλλον της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι και ενώ η βασιλική οικογένεια “βάζει”, η 38χρονη ηθοποιός το… έσκασε για τον Καναδά.

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι επέστρεψαν στη Βρετανία την περασμένη Δευτέρα από τις σχεδόν επτά εβδομάδων χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στον Καναδά. Μόλις δυο 24ωρα μετά, ανακοίνωσαν μέσω Instagram και χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ούτε η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ, την απόφασή τους να παραιτηθούν, ουσιαστικά, από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Click4more Λύση εδώ και τώρα απαιτεί η Βασίλισσα Ελισάβετ για Χάρι και Μέγκαν!

Η ανακοίνωση και κυρίως ο τρόπος που έγινε προκάλεσε σεισμό και μια ιστορική κρίση στο Παλάτι. Αλλά η Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται πως δεν αφορά. Γιατί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Daily Mail, χθες (09.01.2020) έφυγε ξανά για τον Καναδά και άφησε τον πρίγκιπα Χάρι να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να αντιμετωπίσει τη γιαγιά του, τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέγκαν Μαρκλ έφυγε από τη Βρετανία για να επιστρέψει στον Καναδά αφού το ζευγάρι είχε αφήσει εκεί τον 8 μηνών γιο του, τον Άρτσι, μαζί με τη νταντά του. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Δούκισσα του Σάσεξ δεν προβλέπεται να… γυρίσει στη Βρετανία άμεσα. Πηγές που επικαλείται η Daily Mail αναφέρουν ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν είχε σκοπό να μείνει για πολύ καιρό στη Βρετανία.

Η εντολή της Ελισάβετ και η ψυχική υγεία του πρίγκιπα Χάρι

Η εξέλιξη με το… φευγιό της Μέγκαν Μαρκλ έρχεται την ώρα που σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε εντολή στον πρίγκιπα Κάρολο και τους γιους του, Γουίλιαμ και Χάρι, να βρουν εντός των επόμενων ημερών μια λύση. Η Βασίλισσα θέλει λύση εδώ και τώρα γιατί ξέρει πως αν το θέμα τραβήξει, μόνο κακό στη μοναρχία.

Σε μια δραματική και γεμάτη… παρασκήνιο μέρα στο Παλάτι, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε σειρά τηλεφωνημάτων με το γιο και διάδοχό της, πρίγκιπα Κάρολο και τους εγγονούς της πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι. Τους είπε να βρουν μέσα σε μερικές μέρες μια λύση που θα «δουλεύει» για όλους. Ακολούθως, διέταξε τους βοηθούς της να σκεφτούν και να παρουσιάσουν στη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι μια σειρά επιλογών.

Click4more Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι: Σάλος από την προσφορά που δέχθηκαν!

Στις διαπραγματεύσεις μάλιστα, απόδειξη του πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα και πόσο λεπτοί χειρισμοί χρειάζονται, θα συμμετάσχει και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το παλάτι, η Βασίλισσα προτίθεται να επιστρέψει στο ζευγάρι να διατηρήσει τον τίτλο του, αντίθετα από τις φωνές, όπως αυτή του Πιρς Μόργκαν, να τους… “ξηλώσει”.

Η Daily Mail αποκαλύπτει επίσης ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν άκουσε ούτε την προσωπική έκκληση που του έκανε η γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ, να μην αποκαλύψει τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του και να μην κάνει δημόσια δήλωση. Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν άκουσαν ούτε τους πιο κοντινούς συνεργάτες τους που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τους ζήτησαν να μην δώσουν στη δημοσιότητα την ανακοίνωσή τους, ως ένδειξη σεβασμού προς την Ελισάβετ.

Μέγκαν Μαρκλ Βασίλισσα Ελισάβετ

Αν και τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ήθελαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να… έμαθαν από την τηλεόραση για την ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, η Daily Mail γράφει πως γνώριζαν τα σχέδια του ζευγαριού εδώ και μια εβδομάδα. Ο Χάρι, δε, φέρεται να είχε συζητήσει και να είχε ζητήσει συμβουλές από φίλους του για τις κινήσεις του ήδη από την περασμένη άνοιξη!

Click4more: «Να σας πω εγώ για την Μέγκαν Μαρκλ» – Άρθρο κόλαφος στην Daily Mail από τον Πιρς Μόργκαν! Καλεί την Βασίλισσα να διώξει τις άπληστες βδέλλες!

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πηγές, ο πρίγκιπας Χάρι επικαλέστηκε ακόμη και την ψυχική του υγεία, η οποία όπως φέρεται να είπε κινδυνεύει, αν δεν τον άφηναν να αλλάξει το θέση του στη βασιλική οικογένεια.

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι όπως… Ομπάμα και Καρντάσιανς

Είτε στον Καναδά, είτε στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσαν να γίνουν “οικονομικά ανεξάρτητοι” όπως το επιθυμούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενοι την εικόνα τους, εκτιμούν πολλοί ειδικοί.

“Όλοι οι εκδοτικοί οίκοι του κόσμου θέλουν ένα βιβλίο τους (…) όλες οι μάρκες θέλουν να συνάψουν συμβόλαιο μαζί τους”, είπε ο Ρον Τορόσιαν, ο ιδρυτής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων 5WPR. “Η ακτινοβολία τους είναι παρόμοια με των Ομπάμα (…) με της Κάιλι Τζένερ (σ.σ. της… οικογένειας Καρντάσιανς) ή του Τζέι-Ζ”, πρόσθεσε.

Από τη μία πλευρά, μια Αμερικανίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια στη σειρά Suits που γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία. Από την άλλη, ένας πρίγκιπας, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

“Ως ζευγάρι, το στάτους τους είναι ακόμη ανώτερο”, εκτιμά ο Σαρόν Έλκαμπας, ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου MN2S, που παρέχει υπηρεσίες σε διασημότητες (από τον Πελέ μέχρι την Κέιτλιν Τζένερ) για διάφορες εκδηλώσεις. Είναι ένα μικτό ζευγάρι, “το πιο προοδευτικό βασιλικό ζευγάρι, ενσαρκώνουν μια νέα εποχή και μια αλλαγή στις βασιλικές παραδόσεις (…) κάτι που διευρύνει αισθητά το κοινό τους”, επισήμανε.

Όλοι οι παρατηρητές συμφωνούν: είναι απίθανο το ζευγάρι να επιλέξει να ζήσει στην ανωνυμία, να προτιμήσει μια “απλή καθημερινότητα” όπως εκείνη που εικονίζεται στο πρωτοσέλιδο φωτομοντάζ της New York Post: ο Χάρι, με τα εσώρουχα, να πίνει μπίρες παρακολουθώντας τηλεόραση και δίπλα του η Μέγκαν, με μπιγκουτί στο κεφάλι, σαν απλή νοικοκυρά.

“Είναι κάτι απραγματοποίητο γιατί αν θέλουν να γίνουν οικονομικά αυτόνομοι, αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν βασιστούν στον δεσμό τους με τη βασιλική οικογένεια”, σύμφωνα με την Αριάν Τσέρνοκ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ειδική σε θέματα που αφορούν το βρετανικό Στέμμα. Ακόμη και αν ο Χάρι με τη Μέγκαν θα ήθελαν να τους ξεχάσουν τα παραδείγματα του Εδουάρδου Η’ (του παραιτηθέντος βασιλιά) και της πριγκίπισσας Νταϊάνα απέδειξαν ότι είναι αδύνατον να μην τους συνδέουν συνεχώς με τη βασιλική οικογένεια.

Οικονομικά ανεξάρτητοι… it is

Μέχρι στιγμής ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν απαρνηθεί μόνο τη βασιλική επιχορήγηση που αντιπροσωπεύει το 5% του εισοδήματός τους. Θα μπορούσαν όμως να τα βγάλουν κάλλιστα πέρα και χωρίς τα πολλά εκατομμύρια λίρες που τους χορηγεί κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του θρόνου και πατέρας του Χάρι.

“Εφόσον ο Ρίτσαρν Μπράνσον (ο ιδρυτής του ομίλου Virgin) ζητά εξαψήφια νούμερα (τουλάχιστον 100.000 δολάρια) για μια εμφάνιση, εκείνοι θα μπορούσαν να ζητήσουν επταψήφιο (1 εκατομμύριο και πάνω), σύμφωνα με τον Σαρόν Έλκαμπας.

“Αν το θέλουν, μπορούν να έχουν οκταψήφιο ή και εννεαψήφιο εισόδημα”, δηλαδή πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, συμφώνησε ο Ρον Τορόσιαν.

Πολλοί πάντως θεωρούν ότι το ζευγάρι δεν πρόκειται να εκδώσει κάποιο βιβλίο με “αποκαλύψεις” για το Μπάκιγχαμ αλλά αντιθέτως θα είναι πολύ προσεκτικό στις επιλογές του και θα φροντίσει να διαφυλάξει όχι μόνο τη δική του εικόνα αλλά και εκείνη της βασιλικής οικογένειας. Ο Έλκαμπας, θυμίζοντας το παράδειγμα των Ομπάμα, εκτίμησε ότι θα ασχοληθούν περισσότερο με φιλανθρωπίες ή με ομιλίες. Η σειρά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Χάρι σε συνεργασία με την Όπρα Γουίνφρι για την νέα πλατφόρμα streaming της Apple είναι άλλο ένα παράδειγμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ ήρθε σε επαφή με την πρώην εκπρόσωπό της με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα στο Χόλιγουντ για το ίδρυμα που σχεδιάζει με τον Χάρι. Δεν είναι στα πλάνα της πάντως να επιστρέψει στην καριέρα της ως ηθοποιός. Η πρώην συνεργάτιδά της, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Η εφημερίδα New York Post έγραψε ότι το ζευγάρι θα εγκατασταθεί στον Καναδά. Όμως θα ταξιδεύουν συχνά στο Λος Άντζελες, όπου ζει η μητέρα της Μέγκαν. “Δεν θα μου έκανε εντύπωση να γίνουν πιο δημοφιλείς στην Αμερική απ’ ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο”, σχολίασε ο Ρον Τορόσιαν.

Για τον Σαρόν Έλκαμπας, η “απόσταση” που θέλει να βάλει το ζεύγος από τη βασιλική οικογένεια, γεωγραφική και συμβολική, δεν θα επηρεάσει τη δημοτικότητα και την ακτινοβολία του. “Θα αποτελεί πάντα μέρος τους. Θα παραμείνουν η ενσάρκωση των σύγχρονων εστεμμένων και αυτό είναι που ενθουσιάζει περισσότερο τον κόσμο σε ό,τι αφορά τον Χάρι και τη Μέγκαν”, κατέληξε.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις