Μέγκαν Μαρκλ: Έχασε τη δίκη με την Daily Mail για το γράμμα στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ

Άσχημα νέα για την Μέγκαν Μαρκλ επιφύλαξε η βρετανική δικαιοσύνη. Απέρριψε μέρος των κατηγοριών περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, σε βάρος της Daily Mail, η οποία είχε δημοσιεύσει αποσπάσματα επιστολής της Μέγκαν προς τον πατέρα της.

Η Μέγκαν Μαρκλ κατηγορεί τον όμιλο Associated Neswpapers, την εκδότρια εταιρεία της εφημερίδας Daily Mail, ότι δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοσή της, την Mail on Sunday, και στον ιστότοπό της αποσπάσματα μιας επιστολής που είχε στείλει στον Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018.

Επιπλέον, η Δούκισσα του Σάσεξ καταλογίζει στην Mail on Sunday ότι “ενήργησε ανέντιμα”, παραποιώντας την επιστολή. Στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία την περασμένη εβδομάδα, οι συνήγοροί της εφημερίδας υποστήριξαν ότι η δημοσίευση μονάχα αποσπασμάτων ενός κειμένου συνιστά συνηθισμένη δημοσιογραφική πρακτική.

Αυτήν ακριβώς την κατηγορία απέρριψε ο δικαστής Γουόρμπι στην απόφασή του που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τρίτη (29.09.2020).

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η εφημερίδα είχε πρόθεση να δημοσιεύσει άρθρα “προσβλητικά” και “επιζήμια” σε βάρος της πρώην ηθοποιού, ηλικίας 38 ετών, κι ότι εσκεμμένα “προκάλεσε” προβλήματα μεταξύ της ίδιας και του πατέρα της.

“Μέρος των κατηγοριών απορρίφθηκε, διότι δεν έχουν σχέση με την κύρια αγωγή”, εξηγεί ο Γουόρμπι.

“Δεν θεωρώ ότι βρίσκονται στην καρδιά της υπόθεσης, η οποία αφορά κυρίως τη δημοσίευση πέντε άρθρων που αποκάλυπταν την αλληλογραφία της ενάγουσας με τον πατέρα της”.

Και άλλες κατηγορίες, επίσης, απορρίφθηκαν, διότι “δεν είναι επαρκώς λεπτομερείς”, σημειώνει ο δικαστής, υπογραμμίζοντας, παρόλα αυτά, ότι αυτές οι κατηγορίες μπορούν να “επανεξεταστούν αργότερα, εφόσον παρουσιαστούν σε μια κατάλληλη νομικά μορφή”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Το γράψιμο με το χέρι κάνει εξυπνότερα τα παιδιά – Τι δείχνει μελέτη

Το γράψιμο με το χέρι κάνει εξυπνότερα τα παιδιά – Τι δείχνει μελέτη

Τα παιδιά που γράφουν συχνά με τον παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι, αντί να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο, μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και τα θυμούνται καλύτερα, υποστηρίζει μια ... Διαβάστε περισσότερα
Panama Papers: Εντάλματα σύλληψης για τους δικηγόρους ιδρυτές της Mossack Fonseca

Panama Papers: Εντάλματα σύλληψης για τους δικηγόρους ιδρυτές της Mossack Fonseca

Οι γερμανικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης των ιδρυτών της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου φοροδιαφυγής που ... Διαβάστε περισσότερα