Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι: Τόσο θα κοστίσει το… φευγιό από το Παλάτι!

Μέγκαν Μαρκλ
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι… γυρνούν την πλάτη στην Βασίλισσα Ελισάβετ κι αυτό ίσως… τους πονέσει οικονομικά.
“Ζαλίζουν” τα ποσά που υπάρχουν στο τραπέζι και ενδέχεται να χάσει ο Χάρι αν πάει την κατάσταση στα άκρα και η Ελισάβετ… τραβήξει την πρίζα.
Πού κυμαίνεται η προσωπική του περιουσία, πόσα…. έχει στην άκρη η σύζυγός του και τι ενδέχεται να πληρώσουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι ακόμη κι αν το ζεύγος μετακομίσει στον Καναδά.
Τα… κουκιά για το διαζύγιο που προκαλεί “τριγμούς” στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, μετά την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι να… απαρνηθούν τα βασιλικά τους αξιώματα και να ζήσουν μεταξύ Βρετανίας και Καναδά.

Είναι ένα ισχυρό πλήγμα για το Παλάτι που συνεχώς καλείται να αντιμετωπίσει τα βρετανικά ταμπλόιντς και είτε δεν απαντά σε όσα γράφονται είτε -πιο σπάνια- τα διαψεύδει.

Πλέον οι επιλογές αυτές… δεν υπάρχουν καν, με τον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσσεξ να ανακοινώνουν επισήμως πως κάνουν “ένα βήμα πίσω”, σκοπεύοντας να εργαστούν ώστε να γίνουν “οικονομικά ανεξάρτητοι”.

Τα σύννεφα στο Μπάκιγχαμ πυκνώνουν, η βασίλισσα Ελισάβετ μοιάζει βέβαιο πως είναι οργισμένη με την εξέλιξη της υπόθεσης και όλοι στο… νησί ασχολούνται πια με την επόμενη μέρα, κυρίως οικονομικά.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ίσως χάσουν 2.000.000 λίρες ετησίως (!) με την αποχώρησή τους!

Μέγκαν Μαρκλ

Συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Βρετανούς πολίτες; Θα… πληρώσουν λιγότερα;

Μάλλον όχι και ίσα – ίσα είναι πιθανό να επιβαρυνθούν με 600.000 λίρες ετησίως για το κόστος ασφαλείας του Χάρι και της Μέγκαν, καθώς φυσικά και του γιου τους, Άρτσι.

Μόλις χθες κυκλοφόρησε μια φήμη για την αποχώρησή τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους στην Βασίλισσα Ελισάβετ, με το Παλάτι να δηλώνει στην MailOnline πως δεν σχολιάζει “εικασίες”.

Μια μέρα μετά ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, που εδώ και ένα χρόνο φαινόταν ακόμη κι από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους πως δεν περνούσαν ακριβώς καλά υπό την… σκέπη του στέμματος.

Αν μετακομίσουν στον Καναδά πού θα μείνουν; Και πόσο θα κοστίσει αυτό;

Το Βανκούβερ είναι η ακριβότερη πόλη του Καναδά και το Τορόντο, η “δεύτερη πατρίδα” της Μέγκαν Μαρκλ, καθώς εκεί έζησε για χρόνια καθώς στην πόλη αυτή γυρίζονταν η σειρά Suits στην οποία πρωταγωνιστούσε, είναι η δεύτερη ακριβότερη.

Το ζεύγος και ο γιος τους έχουν συνεχώς έξι αστυνομικούς για προστασία που φυσικά πληρώνονται από την… τσέπη των Βρετανών φορολογούμενων.

Ο καθένας τους αμείβεται με 100.000 λίρες ετησίως και το κόστος αυτό ίσως… μετατοπιστεί αν μετακομίσουν στον Καναδά και ίσως πολλαπλασιαστεί αν σκεφτεί κανείς τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος.

Πάμε τώρα στο… χαρζτιλίκι: Μοιάζει απίθανο η Ελισάβετ να αποφασίσει να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον Χάρι, αλλά αν αυτό συμβεί, σημαίνει πως θα χάσει το μερίδιό του από τα 5 εκατομμύρια λίρες που παίρνει ετησίως -μαζί με τον αδελφό του Γουίλιαμ- επίσης από την τσέπη των φορολογουμένων.

Click4more: “Πληγωμένη” η Βασίλισσα! Του… κεφαλιού τους Μέγκαν – Χάρι

Πιστεύεται πως ο Γουίλιαμ παίρνει… κάτι παραπάνω και ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ παίρνει τα δύο από τα πέντε εκατομμύρια λίρες.

Τα αδέρφια παίρνουν ακόμη 3,16 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για “ανεπίσημα έξοδα” και ίσως μοιραστούν στην μέση.

Άλλο εισόδημα του Χάρι είναι το ετήσιο μερίδιό του από τα κέρδη του 1,2 δισ. λιρών ακινήτου του πατέρα του, Duchy of Cornwall.

Ο Κάρολος έδωσε 4,9 εκατομμύρια λίρες στους γιους του από τα κέρδη του αυτά φέτος.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν, ωστόσο και… έξοδα που δεν ξεπερνούν το 1.000.000 λίρες ετησίως. Η προσωπική γραμματέας αμείβεται με περίπου 146.000 λίρες ενώ εξαψήφιος είναι και ο μισθός της… νταντάς του Άρτσι.

Στο σπίτι τους στο Frogmore Cottage έχουν επίσης οικονόμο -όχι όμως σεφ γιατί η Μέγκαν λατρεύει την μαγειρική- δύο προσωπικούς βοηθούς και δύο ακόμη άτομα προσωπικό του Παλατιού που παίρνουν μέχρι και 30.000 λίρες ετησίως.

Μέγκαν Μαρκλ

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ… θα τα κουτσοβγάλουν και μόνοι τους

Η προσωπική περιουσία του Χάρι, πάντως, εκτιμάται περίπου στα 30 εκατομμύρια λίρες, αφού κληρονόμησε περισσότερα από 20.000.000 από την αδικοχαμένη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια από την προ-γιαγιά του.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει προσωπική περιουσία ύψους 4.000.000 λιρών, καθώς αμειβόταν με 40.000 δολάρια ανά επεισόδιο στο Suits.

Click4more: “Υπάρχω, δεν ζω”! Μέγκαν και Χάρι… το είχαν σχεδόν προαναγγείλει! video

Είναι δεδομένο πως θα… χάσουν κάποια εκατομμύρια αν αποφασίσουν να πάνε τα πράγματα στα άκρα αλλά μπορούν να διατηρήσουν τους τίτλους τους αν το επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, εν… μία νυκτί ίσως χάσουν την πρόσβαση σε ποσό 8.000.000 λιρών που δίνονται στον Χάρι και τον Γουίλιαμ κάθε χρόνο, ενώ και τα… έξοδά τους, ύψους 1.000.000 λιρών, θα πρέπει να πληρώνονται από την τσέπη τους.

Θα κρατήσουν, ωστόσο, το σπίτι τους στο Windsor, το Frogmore Cottage, επειδή ήταν δώρο από την Βασίλισσα.

Με λίγα λόγια, ίσως αυτό αποδειχθεί ένα από τα… ακριβότερα διαζύγια της Βρετανίας…

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις