Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεξικό: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για την απαγωγή των 4 Αμερικανών στη Ματαμόρος

Μεξικό: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για την απαγωγή των 4 Αμερικανών στη Ματαμόρος
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Πέντε ύποπτοι βρίσκονται στα χέρια των Αρχών για την απαγωγή των 4 Αμερικανών στην Ταμαουλίπας, την περιοχή του Μεξικού στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα αυτής της Πολιτείας. Υπενθυμίζεται ότι οι 2 από τους ομήρους είναι νεκροί.

Ειδικότερα, δύο Αμερικανοί και μια Μεξικάνα σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των τεσσάρων Αμερικανών και προχώρησαν στην απαγωγή τους λίγη ώρα μετά την άφιξή τους στην πόλη Ματαμόρος του Μεξικού, στις 3 Μαρτίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν τους τέσσερις ομήρους στα περίχωρα της πόλης την Δευτέρα – οι δύο όμως ήταν ήδη νεκροί. Ένας άνδρας που φρουρούσε τα θύματα συνελήφθη.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο Μεξικό ερευνούν την πιθανότητα να ευθύνονται για την απαγωγή μέλη ενός καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών, που νόμιζαν ότι οι τέσσερις Αμερικανοί προσπαθούσαν να «μπουν στα χωράφια τους».

Μέλη ενός καρτέλ παρέδωσαν την Πέμπτη στις αρχές πέντε πρωτοπαλίκαρά του, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως έκφραση «συγγνώμης» για την απαγωγή των Αμερικανών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις