Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μελάνια vs Ιβάνκα Τραμπ: Ανοιχτός πόλεμος στο Λευκό Οίκο

Μελάνια Τραμπ Ιβάνκα

Μελάνια και Ιβάνκα Τραμπ. Η σύζυγος και η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ. Η Πρώτη Κυρία και η… Πρώτη Κόρη επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου “πόλεμο” για το ποια θα κυριαρχήσει στον Λευκό Οίκο. Ο δε Ντόναλντ μάλλον έχει πάρει… ποπ κορν, κάθεται αναπαυτικά το Οβάλ Γραφείο και παρακολουθεί…

Ακόμη μια κρίση στο Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ. Από τη μια η Μελάνια και από την άλλη η Ιβάνκα. Η γυναίκα και η κόρη του προέδρου. Ανάμεσά τους έχει ξεσπάσει “πόλεμος”. Όχι πως πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Το εντυπωσιακό είναι το πως εξελίσσεται αυτός και κυρίως ποιος προσπαθεί να περιορίσει τις… παράπλευρες απώλειες. Όχι, δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ο προσωπάρχης του, Τζον Κέλι.

Στελέχη του Λευκού Οίκου καλούνται να αντιμετωπίζουν άλλη μια κρίση: το πως θα διαχειριστούν τις δραστηριότητες της Μελάνια Τραμπ και της Ιβάνκα Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλέστηκε και το CNN.

Όλα ήρθαν στο φως μετά τις δυο ξεχωριστές επισκέψεις των δυο κυριών στην Αφρική. Η Μελάνια Τραμπ βρέθηκε στη “Μαύρη Ήπειρο” (στο πρώτο ταξίδι της εκτός ΗΠΑ χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ ως Πρώτη Κυρία) τον Οκτώβριο. Βρέθηκε στη Γκάνα, το Μαλάουι, την Κένυα και την Αίγυπτο. Πέρασε μια εβδομάδα στην Αφρική με στόχο να προοωθήσει την πρωτοβουλία της Be Best.

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ (και εκ των κορυφαίων συμβούλων του), Ιβάνκα, φρόντισε να… αντιγράψει τη μητριά της. Θα επισκεφτεί κι εκείνη την Αφρική, τον Ιανουάριο, με στόχο να τονίσει το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για την οικονομική ενδυνάμωση των χωρών της περιοχής, σύμφωνα με τους NYT.

Για την επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας στην Αφρική, το γραφείο της ζήτησε από τους αξιωματούχους της Δυτικής Πτέρυγας να της δώσουν το απαραίτητο περιθώριο, ώστε να παρουσιάσει την δουλειά που κάνει. Μεταξύ των κινήσεων που δρομολογήθηκαν ήταν και μία φωτογραφία της στην οποία κρατούσε ένα παιδί, σύμφωνα με δύο πηγές που είχαν ενημέρωση για το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Ιβάνκα φρόντισε να την αντιγράψει ξανά. Δυο μέρες μετά, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram video με την επίσκεψή της στην Βόρεια Καρολίνα, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Μάικλ. Το βίντεο τελείωνε με ένα πλάνο, στο οποίο η ίδια κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μικρό παιδί…

https://www.instagram.com/p/BohBxephW-6/

Ο… «κυανόκρανος» Τζον Κέλι

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι είναι, σύμφωνα με τους NYT, ο αξιωματούχος που βοηθάει αποφασιστικά στην διαχείριση των σχέσεων μεταξύ των γραφείων των δύο γυναικών. Φέρεται να θορυβήθηκε από την ανάρτηση της Ιβάνκα. Και φρόντισε να μεταφέρει την ανησυχία του αυτή στο προσωπικό του γραφείου της Πρώτης Κόρης, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μελάνια και Ιβάνκα Τραμπ βλέπουν τα καθήκοντα τους από διαφορετική οπτική, ενώ οι ρόλοι τους υπερκαλύπτονται σε μικρό βαθμό, σύμφωνα με τους Times.

Οι δύο τους εμφανίζονται σπάνια μαζί, ενώ δεν έχουν οργανώσει από κοινού ούτε μία δράση -μέσω των γραφείων τους- από τότε που η Μελάνια μετακόμισε στην Ουάσινγκτον.

Έχουν βρεθεί μαζί μόνο όταν συνοδεύουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν μαζί του στο Βατικανό όταν είδε τον Πάπα αλλά και στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό (στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ) μετά την εκλογή του.

Η Μελάνια και η Ιβάνκα συνόδευσαν επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο στην επίσκεψη του έκανε στην συναγωγή του Πίτσμπεργκ, όπου και δολοφονήθηκαν 11 άνθρωποι, πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι φίλοι της Ιβάνκα δηλώνουν ότι “νευριάζει” όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ερωτήσεις για τα καθήκοντα της πρώτης κυρίας και τονίζει ότι η ίδια βρίσκεται στον Λευκό Οίκο για να ρυθμίζει θέματα πολιτικής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ένας φίλος της δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πρώτη κόρη προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή της στις αρμοδιότητες της πρώτης κυρίας και για το λόγο αυτό, αναφέρεται στα συγκεκριμένα καθήκοντα εντός της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Στέφανι Γκρίσαμ δεν αναφέρθηκε άμεσα στις σχέσεις μεταξύ των δύο γυναικών, ενώ δήλωσε μέσω ανακοίνωσης της προς την εφημερίδα: “To γραφείο της πρώτης κυρίας είναι επικεντρωμένο στις πρωτοβουλίες της και εργάζεται ανεξάρτητα, ενώ συχνά συνεργαζόμαστε με την Δυτική Πτέρυγα σε μία σειρά προγραμμάτων, ενώ έχουμε μία θετική σχέση εργασίας”.

Από την άλλη, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στους Times, έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε ένταση ανάμεσα στη Μελάνια και την Ιβάνκα. Περιέγραψε δε πως οι δυο τους έχουν μία τέλεια σχέση.

“Ως δυναμικές κι ανεξάρτητες γυναίκες, η καθεμιά έχει το δικό της ανεξάρτητο πλαίσιο δράσης, αλλά πάντα η μία υποστηρίζει την άλλη, τόσο προσωπικά, όσο κι επαγγελματικά” είπε και περιμένει να τον… πιστέψουμε…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις