Κόσμος

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει για καιρό!

Επικοινωνιακή επίθεση από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό την ώρα που η Ελλάδα στενάζει υπο το βάρος των κλειστών συνόρων και με τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος να αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα η Μέρκελ τα έβαλε με την Αυστρία λέγοντας ότι το κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων «δεν επιλύει το πρόβλημα», προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή «δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει για πολύ». «Δεν λύνουμε το πρόβλημα λαμβάνοντας μία μονομερή απόφαση», δήλωσε η Μέρκελ στο ραδιοφωνικό δίκτυο MDR. «Χρειάζεται μία απόφαση που να είναι αποδεκτή και από τους 28. Για τον λόγο αυτόν δεσμεύομαι για μία πραγματικά ευρωπαϊκή λύση, δηλαδή μία λύση των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

«Εάν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει το (προσφυγικό) βάρος για καιρό»

«Αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει πολύ. Προσωπικά πιστεύω ότι η μονομερής απόφαση της Αυστρίας, και στη συνέχεια οι αποφάσεις εν σειρά των άλλων χωρών των Βαλκανίων, είναι βέβαιο ότι μας φέρνει λιγότερους πρόσφυγες, αλλά θέτει από την άλλη πλευρά την Ελλάδα σε πολύ δυσχερή κατάσταση», είπε.
«Εάν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει το (προσφυγικό) βάρος για καιρό», προειδοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος.

Αναφερόμενη στο σχέδιο δράσης που συζητήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η Μέρκελ επέμεινε στο γεγονός ότι η Άγκυρα «δεν πρόκειται να αποφασίσει μόνη». «Εχουμε προβλέψει ότι στο πλαίσιο μίας τέτοιας απόφασης – και είναι οι λεπτομέρειές της που πρέπει να τύχουν ακόμη επεξεργασίας- η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει σημασία», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος των stealth πυραύλων τους στο Ιράν – Τους προόριζαν για την Κίνα
Η χρήση τόσων πολλών JASSM-ER στον πόλεμο του Ιράν δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν όλοι, μέχρι στιγμής έχουν εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά B-52 και B-1B, καθώς και από μαχητικά κρούσης
Πύραυλοι
Το Ιράν απαντά στο 48ωρο τελεσίγραφο Τραμπ: «Όλη η περιοχή θα μετατραπεί σε κόλαση» για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ – Περιμένουμε το «πράσινο φως» για να επιτεθούμε σε ενεργειακές εγκαταστάσεις λέει ο IDF
Αγνοούμενος παραμένει ο Αμερικανός πιλότος του αεροσκάφους F-15 που καταρρίφθηκε στο Ιράν την Παρασκευή, με τις δύο χώρες να εντείνουν τις έρευνές τους για το δεύτερο μέλος του πληρώματος
Πύραυλοι
8