Κόσμος

Μέση Ανατολή: Έφτασαν τους 50 οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ακόμα δύο στρατιωτών στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας έτσι σε 50 τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς εξαπέλυσε αιματηρή επίθεση κατά του Ισραήλ, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Έκτοτε το Ισραήλ σφυροκοπά αδιάκοπα τη Γάζα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς και 11.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς. Στις 27 Οκτωβρίου, ισραηλινά τεθωρακισμένα εισήλθαν στη Γάζα με σκοπό την «εξάλειψη» της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 14
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 12