Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας» υποστηρίζει το Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας» υποστηρίζει το Ισραήλ
Φωτογραφία Reuters

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, επειδή χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής εκκένωσαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε (8.11.2023) ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Είδαμε 50.000 πολίτες να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ενώ συμπληρώνονται 33 ημέρες πολέμου στο Ισραήλ.

«Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά», επέμεινε ο Ντάνιελ Χάγκαρι και επανέλαβε την ίδια θέση που εξέφρασε νωρίτερα και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του πως οι δυνάμεις των IDF έχουν περικυκλώσει και εγκλωβίσει τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιάχια Σινουάρ, μέσα σε καταφύγια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις