Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: «Βαθύτατα σοκαρισμένος» δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες για τα ισραηλινά χτυπήματα σε δύο σχολεία του ΟΗΕ

Μέση Ανατολή: «Βαθύτατα σοκαρισμένος» δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες για τα ισραηλινά χτυπήματα σε δύο σχολεία του ΟΗΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε αναφορά σήμερα (19.11.2023) στα τελευταία πολύνεκρα συμβάντα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, όπου δύο σχολεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δέχθηκαν χτυπήματα από το Ισραήλ μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε για τα δυο τελευταία τραγικά γεγονότα του πολέμου στη Μέση Ανατολή ότι είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από την επίθεση του Ισραήλ στα σχολεία του Οργανισμού στη Γάζα και επισήμανε ότι αυτό είχε συνέπεια «τον θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ».

«Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Διαβεβαιώνω ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι απαραβίαστες», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ , ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς, που διοικούν τη Γάζα, προκαλεί «έναν συγκλονιστικό και απαράδεκτο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων», καλώντας παράλληλα για την ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις