Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μετακομίζει στο Τέξας η εταιρία Tesla – Τι είπε ο Ελον Μάσκ

Μετακομίζει στο Τέξας η εταιρία Tesla – Τι είπε ο Ελον Μάσκ

Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη μεταφορά της εταιρίας από την Καλιφόρνια στο Τέξας κάνοντας μάλιστα την πρόβλεψη ότι αργά ή γρήγορα η Silicon Valley θα χάσει την μέχρι πρότινος επιρροή της στον κόσμο.

Tα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια, έχουν έδρα την Καλιφόρνια. Ωστόσο η  Space X, η εταιρία σήμα κατατεθέν του Έλον Μασκ μετακόμισε ήδη στο Όστιν του Τέξας, εκεί όπου αναμένεται να δημιουργηθεί και το νέο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Τα δύο πράγματα, τα οποία πρόκειται να κάνω αμέσως, είναι η ανάπτυξη της Starship (σ.σ. πύραυλος της SpaceX) στο Νότιο Τέξας και το νέο εργοστάσιο της Tesla. Το ότι ζούσα στην Καλιφόρνια, δεν ήταν και η καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου μου» ήταν τα λόγια του Έλον Μασκ Wall Street Journal.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μεταφορά της Tesla στο Τέξας είχε ανακοινωθεί από τον Μασκ τον περασμένο Μάιο, όταν οι τοπικές αρχές της Καλιφόρνιας είχαν αρνηθεί την επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις