Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μετάλλαξη κορονοϊού: Εντοπίστηκαν στην Ινδία 6 κρούσματα του «βρετανικού» στελέχους

Μετάλλαξη κορονοϊού: Εντοπίστηκαν στην Ινδία 6 κρούσματα του «βρετανικού» στελέχους
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι υγειονομικές αρχές της Ινδίας γνωστοποίησαν την Τρίτη ότι εντόπισαν έξι κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού. Πρόκειται για το στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην φορά στην Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

Τα έξι πρόσωπα αυτά, που επέστρεψαν στη χώρα της Ασίας τις τελευταίες εβδομάδες από τη Βρετανία, έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. «Οι στενές επαφές τους έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα», διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.

16.432 κρούσματα και 252 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.432 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 10.224.303.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο χαμηλότερος που ανακοινώνεται από την 24η Ιουνίου. Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 20.000 για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες την Κυριακή.

Παράλληλα, 252 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 148.153 νεκρούς ως εδώ.

Τα επιλεγόμενα «ενεργά» κρούσματα μειώθηκαν στα 268.581. Παραμένουν κάτω από το επίπεδο των 280.000, όπου υποχώρησαν και σε αυτή την περίπτωση για πρώτη φορά έπειτα από μήνες.

Παρότι η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στον ασιατικό γίγαντα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της — με 98.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο — η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις