Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μετάλλαξη κορονοϊού – Στοιχεία σοκ για την Βρετανία: Το 50% έχει μολυνθεί από το νέο στέλεχος

Μετάλλαξη κορονοϊού – Στοιχεία σοκ για την Βρετανία: Το 50% έχει μολυνθεί από το νέο στέλεχος
Φωτογραφία Αρχείου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Βρετανία για την μετάλλαξη του κορονοϊού, καθώς εμφανίζεται πιο μολυσματικός από τον προηγούμενο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από τις 12 μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, εντοπίστηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19 συνολικά 645.800 Βρετανοί.

Για κάθε 85 άτομα στην Βρετανία υπάρχει ένα κρούσμα κορονοϊού και οι μισοί από όσους είναι θετικοί, έχουν μολυνθεί από το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Τα περιστατικά αυτών των μολύνσεων, σύμφωνα με την Daily Mail, εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές του βρετανικού νότου. Ωστόσο, η ανησυχία για ραγδαία διασπορά του νέου στελέχους είναι έκδηλη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την προηγούμενη εβδομάδα (5-11 Δεκεμβρίου) το ποσοστό των κρουσμάτων ήταν 1 ανά 95 άτομα. Η αύξηση που καταγράφηκε σε μια εβδομάδα στα κρούσματα ανήλθε στο 14% και στο 34% σε δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στο Κεντ από τον Σεπτέμβριο έχει καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 56%, ενώ δραματική είναι η κατάσταση και στο Λονδίνο καθώς ένας στους 45 κατοίκους έχει προσβληθεί από τον ιό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις