Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Ισραήλ

Κορονοϊός - Ισραήλ: Το πέμπτο κύμα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι εδώ, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, εντοπίστηκε στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη από το Μαλάουι. 

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε πως «η μετάλλαξη, η οποία ανακαλύφθηκε στα κράτη της νότιας περιοχής της Αφρικής, εντοπίσθηκε στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι».

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει πως υπάρχουν φόβοι για «δύο επιπλέον κρούσματα σε πρόσωπα που επέστρεψαν από το εξωτερικό» και έχουν μπει σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως οι επιστήμονες εντόπισαν πρώτη φορά το νέο στέλεχος με τις δεκάδες μεταλλάξεις στην Αφρική. Σύμφωνα με τους Βρετανούς πρόκειται ίσως για την πιο ανησυχητική μετάλλαξη που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, ενώ η νέα μετάλλαξη έχει μια βασική διαφορά στην πρωτεϊνική ακίδα και ενδέχεται να μην καλύπτεται από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βρετανία ανακοίνωσε πως σταματά τις πτήσεις από τη νότια Αφρική εξαιτίας της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, ενώ το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να «κλείσει» τα σύνορά της για ταξιδιώτες από την περιοχή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις