Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια γκαλερί φέρνει την υψηλή τέχνη στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο του Γκστάαντ

Μια γκαλερί φέρνει την υψηλή τέχνη στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο του Γκστάαντ

Μια διαφορετική γκαλερί, τη Tarmak 22 φιλοξενεί το πρόσφατα ανακαινισμένο αεροδρόμιο του Γκστάαντ στην Ελβετία.

Η γκαλερί βρίσκεται τοποθετημένη σε ένα επίπεδο πάνω από το έδαφος σε ένα χώρο 278 τετραγωνικών μέτρων που φέρνει τη σύγχρονη τέχνη σε νέα ύψη.

«Υπάρχουν πολλοί συλλέκτες τέχνης στο Γκστάαντ, αλλά δεν υπάρχουν πραγματικά χώροι για τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων» δήλωσε η Τατιάνα ντε Παλέν, η οποία ίδρυσε την Τarmak 22 με την Αντονία Κρέσπι από την εταιρεία πολυτελών ακινήτων Engel & Völkers.

«Υπάρχει η παράδοση των καλλιτεχνών που ζουν εδώ – ο Μπαλτίς είχε ένα σαλέ στο Γκστάαντ – και φιλοξενούνται μερικά γνωστά, όχι κερδοσκοπικά γεγονότα τέχνης, όπως η Elevation 1049, έκθεση τέχνης που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Luma» ανέφερε η ντε Παλέν της γκαλερί στο WWD.

Η Τατιάνα ντε Παλέν και η Αντονία Κρέσπι επισκέφθηκαν ξεχωριστά τον χώρο και αμέσως γοητεύτηκαν από τη θέα που κόβει την ανάσα με τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου περιτριγυρισμένο από χιονισμένους ορεινούς όγκους.

«Η τοποθεσία είναι εκπληκτική» είπε η Κρέσπι ενθουσιασμένη. «Ο διάδρομος προσγείωσης με τα ελικόπτερα μου θυμίζει ταινίες του Τζέιμς Μποντ» πρόσθεσε η ντε Παλέν.

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν τελικά μέσω κοινού φίλου και επενδυτή του αεροδρομίου, ο οποίος είδε μια σχέση μεταξύ του καλλιτεχνικού υπόβαθρου της ντε Παλέν – κληρονόμου της Μαρέλα Ανιέλι, η οποία εργάστηκε στο οικογενειακό ίδρυμα τέχνης στο Τορίνο – και της γνώσης της Κρέσπι για τα ακίνητα στο ελβετικό θέρετρο.

Η γκαλερί Tarmak 22, το όνομα της οποίας προέρχεται από συνδυασμό της λέξης αεροδιάδρομος και του κωδικού του αεροδρομίου του Saanen λειτουργεί επίσημα από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2019 και έχει υποδεχθεί ιδιοκτήτες σαλέ, επιμελητές από γκαλερί της Ζυρίχης και φοιτητές από τη Λοζάνη

Ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό, είτε σχεδιάζει να ταξιδέψει είτε όχι και θα φιλοξενήσει συνέδρια και εκθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις