Κόσμος

Μινεάπολη: Προκλητικό το κατηγορητήριο για το δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ – Η ποινή χάδι που αντιμετωπίζει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν.

Ο Derek Chauvin ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να γονατίζει στον λαιμό του 46χρονου Φλόιντ και να τον ακινητοποιεί ενώ εκείνος διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει, κατηγορείται “για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας”, ανέφερε ο εισαγγελέας Μάικ Φρίμαν.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη του Derek Chauvin ο οποίος έχει ήδη απολυθεί από την αστυνομία.

Αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο του θανάτου του Φλόιντ ξέσπασαν ταραχές στη Μινεάπολη, κυρίως στην περιοχή όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι ενεπλάκησαν στη σύλληψή του.

Για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη και μια ομοσπονδιακή έρευνα, εκτός από εκείνην που κάνει η Πολιτεία της Μινεσότας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τον αστυνομικό βαραίνουν 18 καταγγελίες εναντίον του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για υπερβολική χρήση βίας. Δύο από αυτές μάλιστα βρίσκονται υπό έρευνα. Ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν παρών ο ασιατικής καταγωγής Του Τάο,  είχε έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα. Οι άλλοι δύο, ο Τόμας Λέιν και ο Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας. Και οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Νέο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας 

Στο μεταξύ μέσω των social media κυκλοφόρησε και αναπαράγεται από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ένα πιο καθαρό βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης και της δολοφονίας του 46χρονου άνδρα από αστυνομικούς.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από την πίσω πλευρά του περιπολικού και δείχνει τους 4 αστυνομικούς να έχουν καθηλώσει στην άσφαλτο τον Τζορτζ Φλόιντ ο οποίος λίγο πριν πεθάνει φωνάζει την φράση που έγινε σύνθημα στα χείλη των διαδηλωτών «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Ο Φλόιντ εκλιπαρεί τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν συγκινούνται από τις κραυγές απόγνωσής του και τον οδηγούν στον θάνατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κορυφαίοι δύτες στις Μαλδίβες στην αποστολή για την ανάσυρση των νεκρών Ιταλών από το σπήλαιο – Μυστήριο μετά τον νέο θάνατο
Πέντε Ιταλοί δύτες έχασαν τη ζωή τους μετά την εξερεύνηση της ατόλης Βάαβου την Πέμπτη, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη της πολυεθνικής αποστολής διάσωσης
Επιχείρηση δυτών στις Μαλδίβες
CNN: Η Κούβα καλεί τους πολίτες να ετοιμαστούν για επίθεση από τις ΗΠΑ – Τα ανησυχητικά σημάδια
Τα κρατικά κτίρια και υπηρεσίες στην Κούβα καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης - Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε ασκήσεις, κρατούν όπλα σοβιετικής προέλευσης και εκπαιδεύονται σε τακτικές ανταρτοπολέμου
Κουβανοί με τεράστια σημαία