Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Μήνυμα» Μπάιντεν στη Γερουσία: Μην «παγώσετε» τα πάντα για τον Τραμπ

«Μήνυμα» Μπάιντεν στη Γερουσία: Μην «παγώσετε» τα πάντα για τον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται στη Γερουσία να δικαστεί με το ερώτημα της καθαίρεσης και βαρύτατο κατηγορητήριο αλλά για τον Τζο Μπάιντεν το αν θα καταδικαστεί ή όχι δεν είναι προτεραιότητα. Και αυτό ζήτησε από τη Γερουσία.

Λίγο αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να κινήσει, για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν έναν χρόνο, τις διαδικασίες για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν είχε ένα μήνυμα προς τη Γερουσία, το Σώμα που θα αποφασίσει την τύχη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Click4more Στα σχοινιά ο Ντόναλντ Τραμπ: Στέρηση του εκλέγεσθαι θέλουν οι Δημοκρατικοί

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τη Γερουσία να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα με τις προτεραιότητες του προγράμματός του, παρά με τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία αναμένεται να αρχίσει αφού τον διαδεχθεί, σε μία εβδομάδα.

«Ελπίζω ότι η Γερουσία θα βρει τρόπο να αντεπεξέλθει στις συνταγματικές της υποχρεώσεις όσον αφορά τη διαδικασία της παραπομπής, ενώ ταυτόχρονα θα εργάζεται για άλλες επείγουσες υποθέσεις αυτής της χώρας», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία σήμανε την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία για δεύτερη φορά.

Click4more Ο Τραμπ ζητά ενότητα και όχι επεισόδια: Νέο μήνυμα μετά την παραπομπή

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του Τζο Μπάιντεν είναι η κύρωση των διορισμών των μελών της κυβέρνησής του, η έγκριση νομοθεσίας για να τονωθεί η αμερικανική οικονομία, η εντατικοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού για τον νέο κορονοϊό.

«Αυτή χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με την απειλή ενός θανατηφόρου ιού» ενώ η οικονομία της συνεχίζει να ασθμαίνει, τόνισε ο βετεράνος πολιτικός που αναλαμβάνει την προεδρία την επόμενη Τετάρτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις