Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπάιντεν: Η Ρωσία προετοιμάζεται – Ζήτημα χρόνου η επίθεση στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Η Ρωσία προετοιμάζεται – Ζήτημα χρόνου η επίθεση στην Ουκρανία

Την άποψη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μέσω Twitter η διαπιστευμένη δημοσιογράφος του CNN στον Λευκό Οίκο, Natasha Bertrand, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε πως «κάθε ένδειξη που διαθέτουμε, είναι ότι προετοιμάζονται να μπουν στην Ουκρανία, να επιτεθούν στην Ουκρανία».

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο Μπάιντεν είπε ακόμη πως η αίσθησή του είναι πως η επίθεση θα εκδηλωθεί «τις επόμενες μέρες», αποφεύγοντας – κατά τα φαινόμενα – αυτή τη φορά να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη πως η Ρωσία δεν απέσυρε τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λόγους να πιστεύουν πως η Ρωσία έχει εμπλακεί σε μια επιχείρηση επίρριψης ευθυνών προκειμένου να δικαιολογήσει μια εισβολή.

Όμως ο Μπάιντεν είπε πως μια διπλωματική επίλυση παραμένει εφικτή, και γι΄ αυτό ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να πάει στα Ηνωμένα Έθνη και να κάνει σήμερα μια δήλωση.

«Θα εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο δρόμος», είπε ο Μπάιντεν. «Υπάρχει ένας τρόπος εξόδου», είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εξάλλου ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως δεν σχεδιάζει να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν έγιναν λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ότι η Ρωσία και φέρνει στρατιωτικές δυνάμεις πιο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και δημιουργεί «τράπεζα αίματος» στην περιοχή.

«Ήμουν κι εγώ στρατιώτης και δεν πάει πολύς καιρός από τότε. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν κάνεις τέτοια πράγματα χωρίς λόγο. Και βεβαίως δεν τα κάνεις αν είσαι έτοιμος να τα μαζέψεις και να γυρίσεις σπίτι σου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Όστιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις