Κόσμος

Μπαράκ Ομπάμα για βασίλισσα Ελισάβετ: «Θα θυμάμαι την καλοσύνη και την ευαισθησία της»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θυμήθηκε τις συναντήσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς σήμερα (19.9.2022) πραγματοποιήθηκε η κηδεία της, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «καλοσύνη και την ευαισθησία» της.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ένας από τους ηγέτες των ΗΠΑ που τη συνάντησαν. Αυτές τις συναντήσεις θυμήθηκε ο ίδιος σήμερα, λέγοντας ότι την πρώτη φορά που τη συνάντησε του θύμισε τη γιαγιά του ενώ ανέφερε ότι ήταν πολύ ευγενική τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του, Μισέλ.

«Με εξέπληξε όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο της… (ήταν) πολύ ευγενική, αλλά και καθόλου επιπόλαιη, (με μια) στυγνή αίσθηση του χιούμορ, είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς του στα social media.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θυμήθηκε και μια άλλη περίσταση, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον ίδιο, τη Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους για τσάι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τότε, περιηγήθηκαν και στους χώρους μέσα και έξω από τα ανάκτορα με τη χρυσή άμαξα της βασίλισσας.

«[Η στιγμή αυτή] έχει σημαδέψει τις ζωές των δύο κορών μου», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε μια άλλη περίσταση που περιέγραψε ο κ. Ομπάμα, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του προσκλήθηκαν για τσάι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και αργότερα οδήγησαν με τη χρυσή άμαξα της Βασίλισσας γύρω από τους χώρους – μια στιγμή που είπε «άφησε σημάδι στη ζωή των κορών μου που είναι ακόμα εκεί».

Σε μια άλλη συνάντηση, ένα κρατικό δείπνο το 2011 στο Μπάκιγχαμ, ο Ομπάμα είπε ότι η Μισέλ είχε… ανησυχήσει ότι η καρφίτσα που επέλεξε να δώσει στη βασίλισσα Ελισάβετ ως δώρο ήταν πολύ απλή για τη γκαρνταρόμπα της.

Ωστόσο, το επόμενο απόγευμα σε ένα δείπνο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, η βασίλισσα τη φορούσε, με τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει ότι «ήταν ένα παράδειγμα της προσοχής που έδινε στην αλληλεπίδραση μαζί μας αλλά και με όποιον μιλούσε και συναντούσε».

«Ο συνδυασμός της αίσθησης του καθήκοντος και της ξεκάθαρης κατανόησης του ρόλου της ως συμβόλου για το έθνος της και ως φορέα ενός συγκεκριμένου συνόλου αξιών, σε συνδυασμό με μια πολύ ανθρώπινη ποιότητα καλοσύνης και εκτίμησης, νομίζω ότι αυτό την έκανε τόσο αγαπητή όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές τρόμου στην Άγκυρα: Κρέμασε την 3χρονη κόρη του από το παράθυρο μετά από καυγά με την σύζυγό του, δείτε βίντεο
Απείλησε την σύζυγό του με τη ζωή της κόρης του και φώναζε στους περαστικούς κραδαίνοντας το μαχαίρι του - Συνελήφθη μετά από επέμβαση της αστυνομίας
Παιδί
Ο Πάπας Λέων έφτασε στην Ισπανία – Με χειροφίλημα τον υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια
Η Μαδρίτη είναι ο πρώτος σταθμός της επταήμερης επίσκεψής του Πάπα στην Ισπανία, στη διάρκεια της οποίας θα επικεντρωθεί κυρίως σε κοινωνικά ζητήματα και τη μετανάστευση
Ο Πάπας Λέων στην Ισπανία
6
Το Ιράν ζητά αποδέσμευση μέρους των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων για να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ
«Το Ιράν θα επεκτείνει τη σύγκρουση πέρα από τον Κόλπο εάν οι ΗΠΑ ξαναρχίσουν τις εχθροπραξίες», προειδοποιεί ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοχσέν Ρεζαΐ
Τεχεράνη
Ο Πιτ Χέγκσεθ σε επίσημο ταξίδι στη Γαλλία με τη σύζυγο και τα 6 παιδιά τους – «Πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ για το πρόσθετο κόστος ασφαλείας
Αν και το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε πως ο υπουργός Άμυνας κάλυψε μόνος του τα έξοδα μετακίνησης της οικογένειάς του, δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος πλήρωσε τους δεκάδες πράκτορες που φροντίζουν για την ασφάλεια της συζύγου του και των παιδιών του
Ο Πιτ Χέγκσεθ σε επίσημο ταξίδι στη Γαλλία με τη σύζυγο και τα 6 παιδιά τους – «Πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ για το πρόσθετο κόστος ασφαλείας
Αραγτσί προς Λίβανο: «Σώστε την χώρα σας από τον πραγματικό σας εχθρό»
«Αν ήσασταν διαπραγματευτικό χαρτί, θα είχαμε καταλήξει εδώ και καιρό σε συμφωνία», απάντησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ στον πρόεδρο του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν μετά τη συνέντευξη που έδωσε και προκάλεσε οργή στο Ιράν
Αμπάς Αραγτσί