Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μπατακλάν: Ένα χρόνο μετά, ο Sting… κόντρα στις φρικιαστικές μνήμες!

Μπατακλάν: Ένα χρόνο μετά, ο Sting… κόντρα στις φρικιαστικές μνήμες!

– Το βράδυ του Σαββάτου ο διάσημος τραγουδιστής έδωσε συναυλία στο θέατρο, που ανακαινίστηκε πλήρως, μετά το μακελειό
– Ο Sting ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή
– Σήμερα, 13 Νοεμβρίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους
– 89 ήταν οι νεκροί μέσα στο Μπατακλάν από την εισβολή τζιχαντιστών
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο Sting είναι στη σκηνή, που φωτίζεται από ένα απαλό μπλε φως. Όλα είναι έτοιμα για να αρχίζει η συναυλία. Εκείνος, ζητά από το κοινό να κρατήσουν όλοι μαζί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Μπατακλάν, που σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές πριν από έναν χρόνο.

Στο κατάμεστο θέατρο, επικρατεί απόλυτη σιωπή. Ίσως κάποιοι προσευχήθηκαν για τις χαμένες ψυχές, και άλλοι να “άκουγαν” ακόμα τα ουρλιαχτά των 89 νεκρών. Ένα λεπτό σιγής ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει το… αυτονόητο. Ότι η πληγή ήταν ακόμα ανοιχτή.

Η πλήρης ανακαίνιση του Μπατακλάν είχε σκοπό τον… εξαγνισμό του χώρου, που άνοιξε ξανά για το κοινό το βράδυ του Σαββάτου με τη συναυλία του Sting.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά live. Κι αυτό, γιατί ήταν κάτι παραπάνω από ένας… διάσημος τραγουδιστής. Ο Sting είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία του “εξαγνισμού”. Έπρεπε η μουσική και τα τραγούδια του να ηχήσουν πιο δυνατά από το “Αλλάχου Άκμπαρ”. Έπρεπε να αποδείξει όχι μόνο στο κοινό, αλλά σε όλη τη Γαλλία, ότι -μετά το αίμα και τον τρόμο- στο Μπατακλάν ήταν δυνατό να επιστρέψει η χαρά και η διασκέδαση.

 

 

“Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί”, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης του θεάτρου. Και έτσι είναι. Η ζωή συνεχίζεται, ό,τι και να γίνει. Αλλά, μια ανακαίνιση και μια συναυλία δεν αρκούν για να “σβήσουν” τις φρικιαστικές μνήμες και μάλιστα τόσο νωρίς.
Το Μπατακλάν θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα, συνδεδεμένο με το αιματοκύλισμα της 13ης Νοεμβρίου 2015.

ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε