Κόσμος

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Νέο μήνυμα από το πεδίο της μάχης – «Προοδεύουμε, τίποτα δεν μας σταματά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, σημειώνουμε πρόοδο και τίποτα δεν θα μας σταματήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο νέο μήνυμα που ανέβασε στα social media περιτριγυρισμένος από τους στρατιώτες των IDF κατά την 27η ημέρα του πολέμου εναντίον της Χαμάς.

Μιλώντας στους στρατιώτες των IDF σήμερα Πέμπτη (2.111.2023), ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ «έχει ήδη πατήσει τα εδάφη της Γάζας» και συνεχίζει για τη νίκη εναντίον της Χαμάς.

«Προχωράμε», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στους στρατιώτες των ειδικών μονάδων, προσθέτοντας: «Έχουμε επίσης οδυνηρές απώλειες, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα – τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέβασε και το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter), γράφοντας στη λεζάντα: «Σήμερα με τους μαχητές μας στο πεδίο. Είχαμε πολύ εντυπωσιακές επιτυχίες, είμαστε ήδη μέσα στα περίχωρα και στα εδάφη της Γάζας. Κάνουμε πρόοδο. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

«Θα προχωρήσουμε. Θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε και θα το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού και με τη βοήθεια των ηρωικών πολεμιστών μας. Σας εμπιστεύομαι, σας πιστεύω. Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται στο πλευρό σας – μέχρι τη νίκη», καταλήγει το μήνυμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Δείτε το βίντεο:

Στους 18 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία – «Επιχειρούμε μέσα και γύρω από τη Γάζα»

Ο πόλεμος έχει «ένα οδυνηρό και δύσκολο τίμημα» με 18 Ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα μέχρι στιγμής, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι και μεταδίδει ο Guardian.

«Χάσαμε τους καλύτερους από τους γιους μας σε αυτόν τον πόλεμο, στηρίζουμε τις οικογένειές τους… θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Αντιστράτηγος στη νεότερη ενημέρωσή του για τις επιχειρήσεις των IDF κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των IDF έχουν «υποχρέωση» να επιστρέψουν στην πατρίδα μαζί με όλους τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς.

«Επιχειρούμε με ψυχραιμία, εξυπνάδα και αποφασιστικότητα, μέσα στη Λωρίδα της Γάζας και στα περίχωρά της εναντίον ενός εχθρού που έχει χαραγμένο τον θάνατο στη σημαία του. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια και να ευημερούμε στην πατρίδα μας», είπε μεταξύ άλλων ο Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε νέα επίθεση στη Τζαμπαλίγια, βομβαρδίζοντας άλλον έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπαλίγια, κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ. Οι εικόνες φρίκης κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την σύγκρουση των τρένων στην Ισπανία: «Άνθρωποι και καθίσματα εκσφενδονίζονταν στον αέρα» - Στους 74 οι νεκροί
Επιζώντες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές τη στιγμή του δυστυχήματος - Κίνδυνος για την κυβέρνηση Σάντσεθ πριν τις εκλογές - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Ισπανία
13
Μέγκαν Μαρκλ: Στο «μικροσκόπιο» της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της αστυνομίας η επιστολή σε βάρος του πατέρα της
Η αστυνομία είχε ήδη παραδεχτεί ότι δεν είχε προωθήσει την επιστολή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και είχε δηλώσει ότι «εξετάζει» την ανάγκη παραπομπής του θέματος στη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν μέσα σε ένα 24ωρο – Στο επίκεντρο η σύνοδος των τουρκογενών κρατών
Η νέα συνομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου με ξένους ηγέτες στην Άγκυρα, μία ημέρα μετά την επικοινωνία τους για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αμπάς σε Χριστοδουλίδη: Η Κύπρος μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης για την επανέναρξη των συνομιλιών
Η προοπτική νέων συνομιλιών, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Λευκωσία
Μάχμουντ Αμπάς και Νίκος Χριστοδουλίδης