Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Όχι, δεν παραιτούμαι – Θύελλα για τα κορονοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που μάχεται για να διασώσει την θέση του μετά την εξέγερση που έχουν προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος τα πάρτι κατά παραβίαση των μέτρων του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε σήμερα στο Κοινοβούλιο ότι δεν θα παραιτηθεί.

«Κάθε εβδομάδα, ο πρωθυπουργός προσφέρει παράλογες και ειλικρινά μη πιστευτές δικαιολογίες για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ και κάθε εβδομάδα αυτές καταρρέουν», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, στο Κοινοβούλιο.

Ο Στάρμερ, που χαιρέτισε την αποσκίρτηση του βουλευτή Κρίστιαν Γουέικφορντ, ο οποίος εγκατέλειψε τους Συντηρητικούς του Τζόνσον για να ενταχθεί στις τάξεις των Εργατικών, ρώτησε τον Τζόνσον εάν ένας πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί στην περίπτωση που παραπλάνησε το Κοινοβούλιο. Ερωτηθείς άμεσα εάν θα παραιτηθεί, ο Τζόνσον δήλωσε: «Όχι».

Στην ίδια συνεδρίαση, κορυφαίο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών είπε στον Τζόνσον ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

«Πέρασα εβδομάδες και μήνες υπερασπιζόμενος τον πρωθυπουργό απέναντι σε συχνά οργισμένους εκλογείς», δήλωσε ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Περιμένω όμως οι ηγέτες μου να επωμιστούν την ευθύνη για τις ενέργειες που αναλαμβάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος, πριν επικαλεστεί μια δήλωση του Συντηρητικού βουλευτή Λίο Έιμερι στον τότε πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν το 1940. «Θα του θυμίσω μια δήλωση πολύ γνώριμη σε εκείνον…’για όνομα του Θεού, παραιτήσου’».

Ο Τζόνσον χθες απέρριψε τις κατηγορίες ότι είπε ψέματα στο Κοινοβούλιο για ένα πάρτι του lockdown, λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει ότι η συγκέντρωση, όπου ο καθένας έφερνε τα δικά του ποτά, ίσως παραβίαζε τους κανόνες της πανδημίας.

«Καθώς περιφερόταν ανάμεσα σε άδεια μπουκάλια και δίσκους με σάντουιτς –δεν καταλάβαινε ότι ήταν πάρτι; Δε συνειδητοποιεί ο πρωθυπουργός πόσο γελοίο ακούγεται αυτό;», δήλωσε ο Στάρμερ στο Κοινοβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1