Δευτέρα, 13 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μπουρλότο στη Μέση Ανατολή: «Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι στη διάθεση της Χαμάς», διαμηνύει η Χεζμπολάχ

Μπουρλότο στη Μέση Ανατολή: «Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι στη διάθεση της Χαμάς», διαμηνύει η Χεζμπολάχ

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή, 7/10/2023, επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτόν τον πόλεμο… η επίθεσή μας στη Σεμπάα ήταν ένα μήνυμα – λέμε στους Ισραηλινούς και στις ΗΠΑ να σταματήσουν αυτή τη “βλακεία” διαφορετικά ολόκληρη η περιοχή θα εμπλακεί στον πόλεμο», ανέφερε ακόμη ο Σαφιεντίν.

 

Ήδη από νωρίς το πρωί, η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα σήμερα, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Η οργάνωση ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

Το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα πυροβολικού στον νότιο Λίβανο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις