Κόσμος

Μυστικές συνομιλίες της κυβέρνησης Τραμπ με την Χαμάς για την παράδοση των Αμερικανών ομήρων αποκαλύπτει το Axios

Ενώ οι ΗΠΑ διαβουλεύτηκαν με το Ισραήλ σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σε συνομιλίες με τη Χαμάς, το Ισραήλ έμαθε για συγκεκριμένες πτυχές της διαπραγμάτευσης μόνο μέσω άλλων καναλιών

Η κυβέρνηση Τραμπ φέρεται να διεξάγει μυστικά απευθείας συνομιλίες με τη Χαμάς με στόχο να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των Αμερικανών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, καθώς και μια ευρύτερη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, αναφέρει το δίκτυο ενημέρωσης Axios επικαλούμενο δύο πηγές με άμεση γνώση αυτών των διαπραγματεύσεων.

Οι συνομιλίες που διεξάγονται από τον απεσταλμένο του Τραμπ για τους ομήρους, Άνταμ Μπόλερ, είναι άνευ προηγουμένου, καθώς οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί άμεσα με τη Χαμάς, την οποία η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε τρομοκρατική ομάδα το 1997.

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται στη Ντόχα τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει το Axios, προσθέτοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Τον Ιανουάριο, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ δήλωσε δημοσίως ότι η οργάνωση ήταν έτοιμη να ανοίξει διάλογο με την κυβέρνηση Trump.

Ενώ οι ΗΠΑ διαβουλεύτηκαν με το Ισραήλ σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σε συνομιλίες με τη Χαμάς, το Ισραήλ έμαθε για συγκεκριμένες πτυχές της διαπραγμάτευσης μόνο μέσω άλλων καναλιών, σύμφωνα πάντα με το Axios.

Υπάρχει μόνον ένας Αμερικανός όμηρος που πιστεύεται ότι είναι ακόμα ζωντανός στη Γάζα, ο Ένταν Αλεξάντερ. Η Χαμάς κρατά επίσης τις σορούς των Αμερικανο-ισραηλινών ομήρων Ιτάι Τσεν, Γκαντ Χαγκάι, Τζούντι Ουάινσταϊν και Ομέρ Νιούτρα.

Ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Τραμπ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Ουΐτκοφ, σχεδίαζε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στη Ντόχα αργότερα αυτή την εβδομάδα, αλλά καθυστέρησε να το κάνει λόγω της έλλειψης προόδου στις συνομιλίες για τους ομήρους ευρύτερα, προσθέτει το Axios.

Τόσο το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, όσο και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν