Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η ζωή του σε κίνδυνο μετά από εγχείρηση καρδιάς

Τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Η απουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας από τους εορτασμούς για τα 108 χρόνια από τη γέννηση του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, πλήθος πληροφοριών σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 15 Απριλίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν… άφαντος από τους εορτασμούς μιας από τις πιο σημαντικές επετείους στη Βόρεια Κορέα: της ημέρας που γεννήθηκε ο ιδρυτής της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του νυν ηγέτη της χώρας.

Η Daily NK, ένα site με έδρα τη Νότια Κορέα, που ειδικεύεται στα θέματα που αφορούν στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε ότι ο Κιμ υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς στις 12 Απριλίου. Γι’ αυτό και στις 15 του μήνα δεν ήταν παρών στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια του παππού του.

Click4more Εισαγωγή καθαρόαιμων αλόγων από τη Ρωσία για την… ιππασία του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε στην επέμβαση στην καρδιά εξαιτίας του υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερκόπωσης και πλέον αναρρώνει στη βίλα του στην επαρχία Χιανγκσάν, σύμφωνα πάντα με την Daily NK. Κατά το δημοσίευμα, μάλιστα, η κατάσταση του Βορειοκορεάτη ηγέτη βελτιώθηκε γιατί οι περισσότεροι από το ιατρικό προσωπικό επέστρεψαν στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο λίγα μέλη του ιατρικού επιτελείου έμειναν πίσω για να προσέχουν τον Κιμ.

Η πληροφορία, φυσικά, έχει σημάνει συναγερμό. Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο με άμεση ενημέρωση, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν την πληροφορία πως η ζωή του Κιμ Γιονκγ Ουν είναι σε κίνδυνο μετά την εγχείρηση καρδιάς. Άλλος αξιωματούχος είπε στο CNN ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη έχουν βάση αλλά είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν σε μια σύσκεψη στις 11 Απριλίου.

Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την αδερφή του Κιμ Γιο Γιονγκ – Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν είναι η πρώτη φορά που… εξαφανίζεται ο Κιμ. Το 2014 δεν είχε κάνει δημόσια εμφάνιση για σχεδόν έναν μήνα και όταν επανεμφανίστηκε, περπατούσε με τη βοήθεια μπαστουνιού. Τότε, οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας είχαν αναφέρει πως είχε κάνει εγχείρηση για την αφαίρεση κύστης από τον αστράγαλό του.

Click4more Τελικά… δεν την σκότωσε! Επανεμφανίστηκε η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ύστερα από 6 χρόνια [Pic]

Μπορεί η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν να σημαίνει πολλά. Μπορεί και τίποτα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, πάντως, έχουν ακουστεί πολλά για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επαληθευτεί, αφού μιλάμε και για μια χώρα που είναι… κρυψίνους σε ό,τι αφορά στην ηγεσία της…

Εκείνο που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι πως εκτός από τον Κιμ, στις εκδηλώσεις της 15ης Απριλίου δεν ήταν παρούσα ούτε η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία θεωρείται η πιθανότερη διάδοχός του, το Νο2 στη Βόρεια Κορέα και η γυναίκα που έχει επιρροή στο κόμμα.

Με πληροφορίες από CNN και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις