Κόσμος

Ναυάγιο ανοιχτά της Χίου: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί – 25 οι αγνοούμενοι

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σκάφους γεμάτο μετανάστες στα ανοικτά της Χίου, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 25, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική ακτοφυλακή.

Δεν είναι σαφές πού κατευθυνόταν το σκάφος και από πού είχε αναχωρήσει.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως το σκάφος βυθίσθηκε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης αφού άρχισε να «βάζει νερά» λίγο μετά τον απόπλου του. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία στο σκάφος επέβαιναν αρχικά περίπου 35 μετανάστες.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το πλοιάριο προσπάθησε να διασχίσει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σμύρνης και της Χίου, όμως στην διαδρομή κι ενώ βρισκόταν ανοιχτά του ελληνικού νησιού – σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων – βούλιαξε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοιάρια της τουρκικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να συνδράμουν τους ναυαγούς και να πάρουν μέρος στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας με βραχιολάκι – «Φαντασίωση» ότι θα με διαδεχθεί η Μαριόν Μαρεσάλ
«Δεν μπορεί κανείς να κάνει προεκλογική εκστρατεία υπό αυτές τις συνθήκες», υποστήριξε η ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικός - Πιθανότερος διάδοχός της ο Ζορντάν Μπαρντελά
Η Μαρίν Λε Πεν
Τραμπ: Ρατσιστική επίθεση στις 2 μουσουλμάνες Δημοκρατικές – «Γυρίστε από εκεί που ήρθατε, μπείτε σε μια βάρκα με τον παράφρονα Ντε Νίρο»
Οι δύο γυναίκες βουλευτές διέκοψαν την ομιλία του κατηγορώντας τον για την σκληρή πολιτική του κατά των μεταναστών - «Είναι θεότρελες και παλαβές», σχολίασε
Ντόναλντ Τραμπ
29