Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα αποχώρηση! Παραιτήθηκε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ!

Νέα αποχώρηση! Παραιτήθηκε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ!

– Η παραίτηση της Νίκι Χέϊλι έγινε ήδη αποδεκτή
– Ηταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ
– Διέψευσε τις φήμες ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία το 2020 και ότι θα στηρίξει τον Τραμπ

Άλλο ένα πλήγμα για την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Παραιτήθηκε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι! Η παραίτηση της Χέιλι έχει γίνει ήδη αποδεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίκι Χέϊλι είχε ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησής της με τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο.
Ήταν σ’ αυτή την θέση από τον Ιανουάριο του 2017 όταν δηλαδή ορκίστηκε Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Από τότε εκπροσωπούσε την σκληρή γραμμή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και επέβλεψε την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως την μεγαλύτερη αποτυχία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΑ Νίκι Χέιλι, η οποία θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή στα τέλη του έτους.

Εξήγησε ότι η Χέιλι του είχε πει πριν από έξι μήνες ότι ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο Οβάλ Γραφείο, της έπλεξε το εγκώμιο, τονίζοντας ότι έκανε εξαιρετική δουλειά και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει σε άλλη κυβερνητική θέση. “Μπορείς να διαλέξεις”, της είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Χέιλι, διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, μια φήμη που κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα. Αντιθέτως, είπε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Αναφερόμενη στο έργο της στον ΟΗΕ, είπε ότι μπορεί να μην αρέσει στις άλλες χώρες αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως το σέβονται.

Ο Τραμπ δεν ανακοίνωσε ποιος θα διαδεχτεί τη Χέιλι, περιορίστηκε μόνο να πει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που θα ήθελαν να αναλάβουν αυτή τη θέση. Σκοπεύει να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Η Νίκι Χέιλι, κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας ήταν απο τους σφοδρότερους επικριτές του Τραμπ πριν αναλάβει το πόστο της στον ΟΗΕ ως μέλος της κυβέρνησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις