Κόσμος

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν είναι πλέον συνομιλητής μου – Θα κάνουμε ότι πρέπει με όσους μας βλέπουν ως εχθρούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά το παροιμιώδες πλέον «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για μένα» που είπε στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου 2022, ο Ερντογάν επανήλθε.

Κατά την πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν και μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν ανέφερε πως από τούδε και στο εξής ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής του.

«Τερματίσαμε τις Συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ελλάδα, τακτοποίησε τον εαυτό σου”. Δεν τακτοποιήσατε τον εαυτό σας, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου από τώρα. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο…Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς».

erdogan

Όμως ο Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της Φινλανδίας και τους Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με τις χώρες που αγκαλιάζουν τρομοκράτες, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας. Ποιό λάθος ήταν αυτό; Η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ στο παρελθόν και η τότε τουρκική διοίκηση άνοιξε τον δρόμο για την επανένταξη της Ελλάδας στη Συμμαχία. Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια, έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ, πάνω κάτω. Υπάρχουν 5+4, δηλαδή 9, βάσεις των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Λοιπόν, εναντίον ποιών δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Να τι λένε: «Ενάντια στη Ρωσία…» Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς. Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Να τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες. Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τον έβαλαν να μιλήσει εκεί. Σε αυτή την ομιλία χειροκρότησαν; Χειροκρότησαν. Τα F16 έχουν ξαναφερθεί σε όλα αυτά τα γεγονότα; Αναφέρθηκαν. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ένας μουσουλμάνος να ξαναπληγεί. Μας έβαλαν μια φορά σε αυτή την θέση, δεν θα το ξανακάνουμε. Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.